TV & Media

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση της ηθοποιού για τον καρκίνο

«Επί της ουσίας ένα αγέννητο παιδί, έσωσε τη ζωή μου», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δώρα Χρυσικού: Η ηθοποιός αποκάλυψε τη μάχη της με τον καρκίνο των ωοθηκών - Τα δύσκολα χειρουργεία και η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Η Δώρα Χρυσικού επέστρεψε στις τηλεοπτικές μας οθόνες μέσα από τη νέα σειρά του Mega, «Η γη της Ελιάς». Πρόσφατα αποκάλυψε ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο των ωοθηκών και εξομολογήθηκε ότι το ανακάλυψε όταν πήγε να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση. 

«Αυτή τη στιγμή κάνω χημειοθεραπείες, είμαι προς το τέλος και έχω ακόμα δύο από το σύνολο των έξι. Τον Μάιο διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών κι έκανα δύο πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Η δεύτερη ήταν πάρα πολύ δύσκολη, διήρκησε 9 ώρες και μου αφαίρεσαν ό,τι είχα και δεν είχα… Μήτρα, ωοθήκες, λεμφαδένες, λέγεται ολική υστερεκτομή. Μου αφαίρεσαν και τη χολή προληπτικά. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση και είναι πολύ σοκαριστικό για έναν άνθρωπο τόσο συνεπή στις εξετάσεις του», είπε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού. 

Η Δώρα Χρυσικού μίλησε για τον τρόπο που έμαθε ότι έχει καρκίνο. «Να μαθαίνεις στα 44 σου ότι διαγνώστηκες με καρκίνο, η λέξη και μόνο δημιουργεί μία πολύ συγκεκριμένη κατάσταση κι έχει ένα συγκεκριμένο πρόσημο. Είναι σαν να περνάς από ηλεκτροφόρα καλώδια. Βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει… Έχω έρθει εδώ με το μαντήλι μου, διότι το φάρμακο κάνει πτώση των μαλλιών, έχω χάσει τις βλεφαρίδες μου, αναγκάστηκα να κάνω τατουάζ στο φρύδι και όλα αυτά σε μία κατάσταση γυρισμάτων που έπρεπε να έχω την εικόνα που είχα και πριν. Έπρεπε να φτιάξω μία περούκα με τα μαλλιά που είχαμε φτιάξει στον πιλότο. Η ασθένεια γενικότερα παίρνει ό,τι την αφήνεις να πάρει. Δεν πρέπει να καταρρεύσεις. Έδωσα και δίνω μία πολύ σκληρή μάχη και την έχω κερδίσει. Η αρρώστια δεν θα μου πάρει αυτό που είμαι. Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας δύσκολος καρκίνος γιατί δεν δίνει σήμα. Επί της ουσίας ένα αγέννητο παιδί, έσωσε τη ζωή μου». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ