TV & Media

Ελένη Ράντου: Έχω φλερτάρει με την κατάθλιψη

Η τοποθέτηση της ηθοποιού για το ελληνικό #MeToo

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ελένη Ράντου αποκάλυψε ότι έχει φλερτάρει με την κατάθλιψη - «Μου έμαθε τα πιο σοφά πράγματα για τον εαυτό μου».

Η Ελένη Ράντου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2Night Show», και σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη τοποθετήθηκε για το ελληνικό #MeToo, μίλησε για τις φοβίες της και πρόσθεσε πως αν δεν ήταν η καραντίνα, ίσως να μην έκανε ξανά τηλεόραση.

Αρχικά, για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου για τα περιστατικά βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης, η Ελένη Ράντου είπε ότι τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν ούτε που τα είχε διανοηθεί: 

«Τα μεγάλα σοκ κι οι εποχές που είναι στριμόκ@@ες αποκαλύπτουν, είναι αποκαλυπτικές εποχές. Μέσα από όλο αυτό που ζήσαμε δεν μου αποκαλύφθηκαν μόνο τα συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά κι ο κόσμος πως το αντιμετώπισε. Ήταν από όλες τις πλευρές, βγήκε κανιβαλισμός, βγήκε πολύ μίσος κι από τις δύο πλευρές κι ήταν λίγο αγριευτικό και σοκαριστικό. Είτε έπαιρνες θέση είτε δενέπαιρνες ήταν μια στιγμή που εξέθετε τους πάντες.

»Ήταν οι πάντες εκτεθειμένοι σε αυτό το σκοτάδι κι αυτό εξέθετε κι αυτούς που το άκουγαν κι όχι μόνο αυτούς που το διέπραξαν. Με ενοχλεί που ένα θέμα κοινωνίας, έγινε θέμα του θεάτρου. Ό,τι τα αποκάλυψε αυτός ο χώρος, δεν σημαίνει ότι είναι προβλήματά του αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας».

Ελένη Ράντου: «Έχω φλερτάρει με την κατάθλιψη»

«Έχω φλερτάρει με την κατάθλιψη. Με φόβησε τότε πολύ, γιατί νόμιζα ότι τρελαίνομαι. Αλλά με τα χρόνια κατάλαβα ότι ήταν πολύ χρήσιμη εμπειρία. Τυχαία συναντηθήκαμε με μία στιχουργό και μου είχε πει "είναι στοιχείο ωριμότητας η κατάθλιψη, μην τη φοβάσαι". Αυτά που μου δίδαξε η κατάθλιψη, αν δεν τη φοβηθείς και την κάνεις εργαλείο, μου έμαθε τα πιο σοφά πράγματα για τον εαυτό μου. Είμαι βαθιά μοναχικός άνθρωπος.

»Είμαι αγοραφοβική. Όταν πλακώνουν οι φοβίες, πλακώνουν όλες μαζί. Πέρασα φάση να μην μπορώ να είμαι μαζί με πάνω από 3 άτομα. Ήμουν σε μια καθιστική διαμαρτυρία σε ανοικτό χώρο και ξαφνικά ένιωσα ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω και είπα "δεν θα μπορώ ούτε αυτό να κάνω να πηγαίνω σε πορείες"», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ελένη Ράντου.

Η μοναχοκορή της, Νικολέτα

«Πήγα στην 5ημερη μαζί με την κόρη μου στο Λονδίνο. Αλλά έχω πάει μαζί της και σε πορεία. Είναι μοναχοπαίδι και είμαι υπερπροστατευτική. Πήγα μαζί της και στο Εράσμους στη Χάγη αλλά μόνο στην αρχή και στο τέλος. Ήμουν πάντα πολύ διακριτική. Καθόμουν στο ξενοδοχείο και περίμενα τηλέφωνό της. Η Νικολέττα ζητάει βοήθεια. Δεν είναι παιδί που θέλει να κρύβει τα προβλήματά της. Είμαστε πολύ κοντά.

»Ήθελα και δεύτερο παιδί, μάλιστα σκεφτήκαμε και την υιοθεσία αλλά λόγω κάποιων οικογενειακών θεμάτων δεν το προχωρήσαμε. Ο Βασίλης αγωνιά από το σπίτι. Ο Βασίλης είναι πιο αγχώδης από μένα αλλά προσπαθεί να μη δείχνει υπερπροστατευτικός. Η κόρη μας, σπουδάζει στη Καλών Τεχνών ζωγραφική», είπε η Ελένη Ράντου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις