TV & Media

Ellen DeGeneres: Η συνέντευξη και το σκάνδαλο κακής εργοδοσίας

Το σόου της Ellen DeGeneres έχασε πάνω από 1 εκατομμύριο θεατές από τότε που ακούστηκαν κατηγορίες για «τοξικό εργασιακό περιβάλλον»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ellen-degeneres-skandalo-parenohlisi.jpg
© Kevin Winter / Getty Images for The Recording Academy / Ideal Image

Η Ellen DeGeneres εμφανίστηκε στο σόου του Jimmy Kimmel αλλά δεν μίλησε, ούτε ρωτήθηκε για το σκάνδαλο ηθικής και σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων.

Σε μια συνέντευξη που έδωσε προχθές στον Jimmy Kimmel του δικτύου ABC, η Ellen DeGeneres μίλησε για όλα εκτός από τη διαμάχη γύρω από την καριέρα και το σόου της. Η DeGeneres μίλησε για τα αγαπημένα της κοκτέιλ με κάνναβη και για φιλανθρωπικό της έργο, αλλά ο Kimmel απέφυγε να θίξει το επίμαχο ζήτημα που προέκυψε το περασμένο καλοκαίρι.

Το σκάνδαλο έγκειται στο ότι στο σόου της η DeGeneres αναφέρεται συχνά στην ηθική και σεξουαλική παρενόχληση των εργαζομένων, ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες του περασμένου καλοκαιριού, οι εργαζόμενοι στο Ellen DeGeneres Show υποφέρουν τα πάνδεινα. Αλλά ο Kimmel, που τον τελευταίο έχει γίνει πιο «πολιτικός», απέφυγε επιμελώς το θέμα, κι όπως επισημαίνει το Daily Beast, φαίνεται πως η DeGeneres συμφώνησε να εμφανιστεί στην εκπομπή του με τον όρο ότι δεν θα γίνει λόγος για το «τοξικό εργασιακό περιβάλλον» της δικής της εκπομπής.

Η DeGeneres δεν κατηγορήθηκε ότι ήταν απλώς αγενής σε μερικούς υπαλλήλους. Οι ιστορίες που ακούστηκαν από πρώην και εν ενεργεία υπαλλήλους περιείχαν «στάση προνομίου και ισχύος» εκ μέρους της παρουσιάστριας και υπόνοιες για ρατσισμό, εκφοβισμό και σεξουαλική παρενόχληση. Μετά τις κατηγορίες, τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί απολύθηκαν ενώ η ίδια ζήτησε δημοσίως συγνώμη από το προσωπικό αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στο σόου. Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει είναι ότι η DeGeneres και τα στελέχη της εκπομπής της συμπεριφέρονται ευγενικά μόνο μπροστά στις κάμερες ή ότι οι εργαζόμενοι έχουν γίνει υπερβολικά ευαίσθητοι στο γενικότερο κοινωνικό περιβάλλον της δυσανεξίας στις λεγόμενες μικρο-επιθέσεις. Ένας πρώην υπάλληλος που εργαζόταν επί ένα χρόνο στην εκπομπή είπε ότι χρειάστηκε να μπει σε ψυχιατρική κλινική μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά όταν ήταν έτοιμος να επιστρέψει στη δουλειά η θέση του είχε καλυφθεί. «Νομίζω ότι αν κάποιος έχει προσπαθήσει να θέσει τέρμα στη ζωή του, οι εργοδότες δεν πρέπει να προσθέτουν περισσότερο άγχος στη ζωή του», είπε στο Buzzfeed.

Ellen DeGeneres on Portia’s Emergency Appendectomy & People Pushing Weed on Her

Το σόου της DeGeneres συνεχίζεται επί είκοσι χρόνια σχεδόν,  έχοντας προβάλει 3.000 επεισόδια και απασχολώντας πάνω από 1.000 άτομα. Σύμφωνα με το Buzzfeed, πράγματι οι τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί που απολύθηκαν ήταν υπεύθυνοι για την ατμόσφαιρα του εκφοβισμού και της κακίας. «Πίστευαν ότι όλοι όσοι εργάζονται στο Ellen Show είναι τυχεροί κι ότι όποιος έχει κάποιο πρόβλημα, μπορεί απλούστατα να φύγει. Κάποιος άλλος θα τον αντικαταστήσει αμέσως: όλοι θέλουν να εργαστούν με την Ellen DeGeneres.» Από τον περασμένο Ιούλιο πάντως, η εργοδοσία του σόου προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα χαρίζοντας στους εργαζομένους iPhones και δωροκάρτες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ