TV & Media

Demy: Έχω από παιδάκι την ψυχική πάθηση OCD

Η εξομολόγηση της τραγουδίστριας για τις δυσκολίες που έχει βιώσει

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Demy: Η τραγουδίστρια μίλησε για την πάθηση OCD και την εμπειρία της Eurovision. - Γιατί βίωσε πολύ άγχος.

H τραγουδίστρια Demy μίλησε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show» για τη ψυχική πάθηση OCD, από την οποία πάσχει από παιδί και τις προσπάθειες που κάνει για να βρει την πηγή. 

«Έχω από παιδάκι την ψυχική πάθηση OCD. Έχω εμμονή να τακτοποιώ κάποια πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο για να μη μου συμβεί κάτι κακό. Ο σύντροφός μου το ξέρει αλλά επειδή κοιμάται πρώτος δεν τα βλέπει αυτά που συμβαίνουν», είπε στη συνέντευξή της η Demy και συμπλήρωσε: «Κάνω ψυχοθεραπεία, δεν ασχολούμαστε με αυτό συγκεκριμένα, ασχολούμαστε με την πηγή. Το έχω από πάρα πολύ μικρή. Ήμουν ένα παιδάκι που είχα φοβίες και αγχωνόμουν. Οι γονείς μου είναι μια γενιά που δεν τα έχει ψάξει αυτά τα θέματα». 

Τι είναι η OCD

Η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD ) είναι μία ψυχική πάθηση που χαρακτηρίζεται από παράλογες σκέψεις, ιδέες, εικόνες  (εμμονές – ιδεοληψίες ή ψυχαναγκασμούς) και οδηγεί τους πάσχοντες σε επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές (καταναγκασμούς). Σύμφωνα με το psyxiatros.gr, η διαταραχή συχνά επικεντρώνεται γύρω από συγκεκριμένα θέματα, όπως ο φόβος του ασθενούς μη μολυνθεί από μικρόβια. Για να απαλύνει τους φόβους της μόλυνσης, μπορεί να πλένει ψυχαναγκαστικά, αναρίθμητες φορές τα χέρια μέχρι αυτά να γίνουν επώδυνα και σκασμένα. Αυτός που πάσχει από την νόσο, παρά τις προσπάθειες του να αγνοήσει ή να απαλλαγεί από τις ενοχλητικές «εισβάλουσες» «παρεισφρύνουσες» σκέψεις, αυτές συνεχίσουν να επανέρχονται πίσω. Αυτό οδηγεί σε πιο τελετουργική συμπεριφορά προκαλώντας τον χαρακτηριστικό «φαύλο κύκλο» της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

 

 

Η Demy μίλησε, όμως, και για τις δυσκολίες που έζησε μετά τη Eurovision. «Τα έχω διαγράψει λίγο όλα. Δεν το έχω συζητήσει ούτε με τους δικούς μου. Υπήρξε η απίστευτη περηφάνια και το δέος στο ταξίδι, αλλά επειδή είμαι αγχώδης και τελειομανής το βίωσα με πολύ άγχος. Έκανα νυχτερινές εμφανίσεις και είχα και την προετοιμασία για τη Eurovision, ζορίστηκα πολύ. Όσο cool και να το παίζουμε, όταν υπάρχει μια κατάταξη το αποτέλεσμα μετράει και μετράει στην ψυχή. Είχα μάθει να είμαι πάντα πρώτη και αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ. Όταν μετά από κάποιους μήνες ηρέμησα βγήκε όλο το στρες. Ήταν σαν να μην ήθελα να τραγουδάω. Δεν αναγνώριζα τη φωνή μου, κουραζόμουν εύκολα. Το σώμα μου αρνιόταν. Ξαφνικά δεν είχα μέσο εκτόνωσης», είπε η τραγουδίστρια και προσέθεσε:

«Η αναγκαστική καραντίνα ήταν ένα καλό διάλειμμα για μένα. Ξεκουράστηκα και μου έλειψε το τραγούδι και τελικά ήρθα στα ίσια μου. Ήξερα τι πήγε στραβά στη Eurovision. Πήγα αγχωμένη και κουρασμένη, οπότε ξέρω τι πρέπει να κάνω για να το απολαύσω».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ