TV & Media

Big Brother: Τι απαντά το ΕΣΡ για παρέμβαση

Τι απάντησε σε ερώτηση της ATHENS VOICE το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη σκηνή με το σχόλιο περί βιασμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην παίκτης του Big Brother, Αντώνης Αλεξανδρίδης
Ο πρώην παίκτης του Big Brother, Αντώνης Αλεξανδρίδης © YouTube

Το ΕΣΡ ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει φάκελος για την σκηνή στο Big Brother και το νομικό τμήμα της υπηρεσίας εξετάζει το δικαίωμα παρέμβασης.

Ο παίκτης του Big Brother, Αντώνης Αλεξανδρίδης, αποτελεί πλέον παρελθόν από το ριάλιτι, μετά τα σχόλια περί βιασμού που έκανε συζητώντας με δύο συμπαίκτες του. Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε αυτός ο διάλογος γίνεται λόγος για παρέμβαση του ΕΣΡ, με τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να ζητά δημόσια την παρέμβασή του. 

Παρόλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν το ΕΣΡ έχει δικαίωμα να παρέμβει για την εν λόγω σκηνή, μιας και προβλήθηκε στο live streaming του καναλιού και όχι στην τηλεόραση.

Σε συνομιλία της AV με το ΕΣΡ, πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει φάκελος για την υπόθεση και πως το νομικό τμήμα της υπηρεσίας εξετάζει αν υπάρχει δικαίωμα παρέμβασης για τη συγκεκριμένη σκηνή που προβλήθηκε μεν στο διαδίκτυο, αλλά από σάιτ τηλεοπτικού καναλιού και είναι μέρος ενός προγράμματος που προβάλλεται στους τηλεοπτικούς δέκτες. Η υπόθεση θα εξεταστεί και η απόφαση που θα παρθεί θα στηρίζεται στην κείμενη νομοθεσία.

Πάντως, λόγω της περιπλοκότητας της κατάστασης, το ΕΣΡ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει απόφαση τουλάχιστον μέσα στις επόμενες 48 ώρες. 

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

Λίγο αργότερα το ΕΣΡ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα: «Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά την διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου. Κάποιοι από τους καταγγέλλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά! Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί -μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών- μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία ήδη έχει εκφρασθεί. Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρει ότι έχει ζητήσει παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, για τον διάλογο «με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως λέει, έχει επικοινωνήσει με τον τηλεοπτικό σταθμό την άμεση αντίδραση του οποίου, τονίζει, ότι θεωρεί αυτονόητη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ