TV & Media

O σκοτεινός σεξιστικός κόσμος του Marie Claire και του Cosmo

Καταγγελίες για το εργασιακό περιβάλλον του εκδοτικού οίκου Ηearst Magazines και τον πρόεδρο του, Τρόι Γιάνγκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cosmopolitan
Cosmopolitan (Φωτογραφία: Unsplash

Καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον στη Hearst Magazine , τον εκδοτικό οίκο που εκδίδει μεταξύ άλλων Esquire, Cosmopolitan και Marie Claire

Για δεκαετίες ο εκδοτικός οίκος Hearst  συμβουλεύει τις γυναίκες στις ΗΠΑ για το πως να φέρονται σπίτι μέσα από τα περιοδικά (Good Housekeeping, Redbook), στις δημόσιες κοινωνικές τους σχέσεις  (Harper’s Bazaar, Town & Country), στη μόδα (Marie Claire) ή στην κρεβατοκάμαρα (Cosmopolitan).

Και όχι μόνο τις γυναίκες, καθώς ο ίδιος οίκος εκδίδει τίτλους όπως το Esquire.

Είναι η εταιρεία που εξέδωσε το περιοδικό της Όπρα Γουίνφρι και εκείνη που προσέλαβε ως διευθύντρια την Helen Gurley Brown η οποία μεταμόρφωσε το κάποτε συντηρητικό  Cosmopolitan σε ένα περιοδικό που εξοργίζει ταυτόχρονα συντηρητικούς και φεμινίστριες, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων.

Όμως, όπως αποκαλύπτουν οι Times, ο επικεφαλής του εκδοτικού οίκου Τρόι Γιανγκ ουκ ολίγες φορές έχει κάνει χυδαία και σεξιστικά σχόλια στον χώρο εργασίας. Και τις τελευταίες εβδομάδες όλο και περισσότεροι νυν και πρώην εργαζόμενοι στο Marie Claire και το Cosmopolitan μιλούν ανοιχτά για αυτό που περιγράφουν ως ένα τοξικό εργασιακό περιβάλλον. 

Ο Γιανγκ, που προερχόταν από τον χώρο της διαφήμισης πήγε στην εταιρεία το 2013 ως επικεφαλής των digital media. Πολύ γρήγορα ζήτησε από τους αρχισυντάκτες των sites να αναφέρονται σε αυτόν και όχι στον αρχισυντάκτη του εντύπου στο site του οποίου εργάζονταν ενώ αντικατέστησε πολλούς από τους βετεράνους ακριβοπληρωμένους αρχισυντάκτες των έντυπων εκδόσεων με πιο χαμηλόμισθους από τα sites.

Έτσι ήρθε η προαγωγή του σε πρόεδρο της εταιρείας το 2018 και ενώ ήδη υπήρχαν παράπονα για τη συμπεριφορά του. Τουλάχιστον 4 υπάλληλοι έχουν κάνει λόγο για bullying του Young προς το τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού και άλλα στελέχη του ομίλου.

Και βέβαια δεν λείπουν οι αναφορές για σεξιστική συμπεριφορά ή για χυδαία προσπάθεια να κάνει χιούμορ, αποστολή πορνογραφικών e-mail σε άλλους εργαζόμενους όπως και οι αναφορές για την προτίμηση που έδινε στο να προάγει άνδρες εργαζόμενους έναντι γυναικών και λευκές γυναίκες έναντι μαύρων γυναικών.

Οι εργαζόμενοι συμφωνούν πως ο Young έκανε τα γραφεία του ομίλου στο Μανχάταν «ένα μέρος που ήθελες να φύγεις με κάθε κόστος»

Όταν οι καταγγελίες είδαν το φως ο Γιανγκ δήλωσε πως είναι είτε ψεύτικες, είτε υπερβολικές είτε αναφέρουν γεγονότα εκτός πλαισίου. Η μόνη όμως συγκεκριμένη καταγγελία που σχολίασε ήταν εκείνη για τα σεξιστικά σχόλια, περιοριζόμενος να πει πως «οι ειλικρινείς συζητήσεις για το σεξ είναι αυτό που έδωσε το χαρακτήρα του στο Cosmopolitan δεκαετίες τώρα».

Απόδοση από New York Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ