TV & Media

Ο Κέβιν Σπέισι συγκρίνει την «πτώση» του με τον κορωνοϊό (video)

Πώς συνδέει τον δικό του «αφανισμό» με τους νέους άνεργους της πανδημίας στις ΗΠΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κέβιν Σπέισι συγκρίνει τη δική του «πτώση» από το Χόλιγουντ με το ξαφνικό κύμα ανεργίας που προκάλεσε ο κορωνοϊός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κέβιν Σπέισι πιστεύει πως μπορεί να κατανοήσει καλύτερα από τον καθένα πώς είναι ξαφνικά να χάνεις τη δουλειά σου από έναν εξωγενή παράγοντα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος βρέθηκε στην αφάνεια μετά την καταιγίδα καταγγελιών που δέχθηκε για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, συγκρίνει την «πτώση» του από το Χόλιγουντ με όλους τους Αμερικανούς που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.  

«Ο κόσμος μου άλλαξε τελείως το φθινόπωρο του 2017», δήλωσε ο Κέβιν Σπέισι μιλώντας από το σπίτι του λόγω του lockdown στο γερμανικό επιχειρηματικό συνέδριο «Bits & Pretzels». «Η δουλειά μου, πολλές από τις σχέσεις μου, η θέση μου στη βιομηχανία του θεάματος χάθηκαν μέσα σε λίγες ώρες», λέει ο Σπέισι στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 4 Απριλίου. Ο 60χρονος ηθοποιός κατηγορήθηκε αρχικά από τον ηθοποιό Άντονι Ραπ για σεξουαλική παρενόχληση όταν ο καταγγέλλων ήταν 14 ετών. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το 1986 όταν ο Σπέισι, κατά τον Ραπ, ξάπλωσε πάνω του σε ένα πάρτι που γινόταν στο διαμέρισμά του και «προσπάθησε να τον αποπλανήσει». Η απάντηση του Σπέισι έρχεται αμέσως μέσω twitter, όπου λέει ότι δεν θυμάται τίποτα από το συμβάν και ζητούσε συγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά του αφού μάλλον θα ήταν μεθυσμένος. Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες και δικαστικές περιπέτειες για τον Σπέισι, ενώ επώνυμοι συνάδελφοι του Σπέισι τον κατηγορούν ακόμα και για το γεγονός ότι «έκρυβε» τόσα χρόνια τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.

«Σε αυτήν την περίσταση της πανδημίας, έχω την αίσθηση ότι μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει να σταματά ο χρόνος και ο κόσμος», συνεχίζει ο Σπέισι κατά την παρέμβασή στο επιχειρηματικό συνέδριο. «Γνωρίζω πολύ καλά πώς είναι ξαφνικά να σου λένε ότι δεν μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά σου ή ότι μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου. Είναι μια κατάσταση πάνω στην οποία δεν έχεις κανέναν έλεγχο», πρόσθεσε ο 60χρονος ηθοποιός.

Ο Κέβιν Σπέισι μίλησε επίσης για το ταξίδι του και την αντοχή του στη βιομηχανία του θεάματος. Είπε ότι η καριέρα του ήταν σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο. «Όταν το αυτοκίνητο σταματά να δουλεύει είτε λόγω βλάβης είτε λόγω πολυκαιρίας χάνεις την αίσθηση του χώρου ή χειρότερα του εαυτού σου, του ποιος είσαι. Και αυτό ακριβώς συνέβη στη δική μου περίπτωση». Τέλος αναφερόμενος στην πανδημία και το «τσουνάμι» ανεργίας που έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Κέιβιν Σπέισι εξέφρασε την ελπίδα ο κόσμος να δει αυτήν την κρίση ως «μια ευκαιρία επαναπροσδιορισμού του εαυτού και να ανακαλύψει άγνωστες πτυχές» και να επενδύσει πάνω σε αυτές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ