TV & Media

H Athens Voice επιστρέφει​: Το πρώτο τεύχος της post covid-19 εποχής

Μέρες καραντίνας, οι μέρες που ζήσαμε

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το νέο τεύχος της Athens Voice κυκλοφορεί την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020: Μια ειδική έκδοση-αφιερωμένη σε όλα ζήσαμε στο πρωτοφανές lockdown

Η «χάρτινη» ATHENS VOICE, που μας ζητούσατε όλο αυτόν τον καιρό, επιστρέφει με ένα ειδικό τεύχος αφιερωμένο σε όλα όσα ζήσαμε στο πρωτοφανές lockdown αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. 

Το τεύχος αφιέρωμα στον Covid-19 είναι ιστορικό, όπως ιστορικές ήταν οι εβδομάδες που ζήσαμε.

Όλες αυτές τις σκοτεινές μέρες, από τα σπίτια μας, σε μια πρωτόγνωρη και εργασιακά συνθήκη, γράφαμε, ενημερώναμε, φτιάξαμε αμέσως ένα ειδικό σάιτ με live όλες τις εξελίξεις της πανδημίας σε όλο τον πλανήτη, μιλούσαμε με ειδικούς, πολιτικούς, γιατρούς, καθηγητές, που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ζητούσαμε να μας ενημερώνουν, ζητούσαμε από τους νέους «ήρωές μας» να μας δίνουν την εικόνα της καθημερινής τους μάχης. Αναγνώστες, οι διπλανοί μας άνθρωποι, έστελναν τις σπαρακτικές ιστορίες τους, γνωστοί συμπολίτες μας άνοιγαν τα σπίτια τους και τις καρδιές τους στη στήλη Μένουμε Σπίτι, έγραφαν τα Διηγήματα της καραντίνας, τις Μουσικές θεραπευτικές ακροάσεις για δύσκολους καιρούς. Όλα αυτά τα συγκεντρώνουμε τώρα σε ένα τεύχος, το πρώτο της post covid-19 εποχής.

Αλλά δεν είναι μόνο το παρελθόν που μιλάει στις καρδιές μας αλλά και το μέλλον που μιλάει στη λογική μας.

Ζητήσαμε από τους διανοητές να περιγράψουν πώς φαντάζονται την επόμενη μέρα, να μας αναλύσουν, να δώσουν την πραγματική διάσταση ώστε το μέλλον να μη μοιάζει τρομακτικό, και από τους καλλιτέχνες τη δική τους «λοξή» ματιά που θα φωτίσει αλλιώς τα νέα δεδομένα.

Είμαστε όλοι εδώ μαζί και όπως μαζί παλέψαμε στις μέρες του εγκλεισμού έτσι θα συνεχίσουμε για να κάνουμε πιο φωτεινές τις μέρες που θα έρθουν.

Οι παράξενες συνθήκες αλλάζουν βέβαια και τα σημεία που θα βρείτε την εφημερίδα μας. Θα μας βρείτε όπως πάντα στην αλυσίδα των Εverest και σε όσα από τα σημεία διανομής (βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια) είναι ήδη ανοιχτά. Από την επομένη εβδομάδα θα είναι ακόμα περισσότερα μέχρι να επιστρέψουμε όλοι στις δουλειές μας κανονικά.

Ευχαριστούμε που είσαστε πάντα μαζί μας σ’ αυτό το ταξίδι, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αυτούς τους δύσκολους καιρούς ακόμα περισσότερο.

 #μένουμε ασφαλείς, #μένουμε ενημερωμένοι!