TV & Media

M.I.A.: «Επιλέγω τον θάνατο από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Πολλές οι αντιδράσεις για τη στάση της Βρετανής ράπερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ράπερ M.I.A.
Η ράπερ M.I.A. επιλέγει τον θάνατο από το εμβόλιο για τον κορωνοϊό © Gilbert Carrasquillo/Getty Images/Ideal Images

Η 44χρονη διάσημη ράπερ M.I.A. από τη Βρετανία θα επέλεγε τον θάνατο από το να κάνει εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό.

Η πασίγνωστη ράπερ M.I.A. αποκάλυψε ότι είναι θιασώτρια του κινήματος κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι θα επέλεγε τον θάνατο από το να κάνει το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η 44χρονη ράπερ από το Ηνωμένο Βασίλειο υπερθεμάτισε σημειώνοντας ότι μετανιώνει πικρά που αναγκάστηκε να εμβολιάσει τον 11χρονο γιο της προκειμένου να γίνει δεκτός στο σχολείο. Οι απόψεις της M.I.A. εκφράστηκαν σε μια σειρά από tweets που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις. «Εάν είχα να επιλέξω ανάμεσα στο εμβόλιο και στο τσιπάκι, θα διάλεγα τον θάνατο», έγραψε η M.I.A., της οποία το πραγματικό ονοματεπώνυμο είναι Μαθάνγκι Αρουλπραγκασάμ. Όταν χρήστης του twitter τη ρώτησε γιατί είναι τόσο κατά των εμβολίων η ράπερ απάντησε: «Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι στο κρεβάτι μαζί με τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις ‘το κάνουν’ με τις τράπεζες, οι τράπεζες με τους τεχνολογικούς κολοσσούς και οι τεχνολογικοί κολοσσοί με μας. Ο κορωνοϊός ‘το κάνει’ με την επιστήμη και ούτω καθεξής. Οπότε η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη».

Παραδέχθηκε ότι στις ΗΠΑ την ανάγκασαν να εμβολιάσει το παιδί της. «Πράγματι στην Αμερική με υποχρέωσαν να εμβολιάσω το παιδί πριν ξεκινήσει το σχολείο. Ήταν ό,τι πιο δύσκολο για μένα να μην έχω το δικαίωμα της επιλογής ως μητέρα. Δεν θέλω να το ξανανιώσω αυτό το συναίσθημα». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ