TV & Media

Μέγκαν-Χάρι: Έξαλλοι με το Παλάτι & δεν το κρύβουν

Οι μπηχτές για άλλους «συγγενείς» που χρησιμοποιούν το brand «Royal»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι
Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι © Facundo Arrizabalaga - Pool/Getty Images/Ideal Images

Θυμωμένοι οι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι με τη στάση του Παλατιού απέναντι τους. Αφήνουν υπονοούμενα για διακρίσεις εντός της βασιλικής οικογένειας.

Ο βρετανικός Observer παρατηρεί ότι το «πάγωμα» στις σχέσεις ανάμεσα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και το ζεύγος των Σάσεξ είναι πλέον πασιφανές και καμία πλευρά δεν κρύβει τις διαθέσεις της. Ειδικά ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εξωτερικεύουν δημοσίως τον θυμό της μετά την ανακοίνωση από το Παλάτι ότι είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν τα σχέδια για εμπορική χρήση της επωνυμίας «Sussex Royal».

Οι αναρτήσεις του ζεύγους στην επίσημη ιστοσελίδα τους είναι ξεκάθαρες. Διαφωνούν με την απόφαση του Παλατιού και την θεωρούν ανέφικτη. «Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Μοναρχία ή το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας για τη χρήση της λέξης 'royal' εκτός των βρετανικών συνόρων», σημειώνουν ο Χάρι και η Μέγκαν.

Τόσο η ιστοσελίδα, όσο και ο λογαριασμό των Σάσεξ στο Instagram εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον βασιλικό τίτλο «Royal Sussex». Όλα ξεκίνησαν από την απόφασή του να αποσυρθούν σταδιακά από τη βασιλική οικογένεια και τα καθήκοντα που τη συνοδεύουν και να αποκτήσουν την οικονομική τους ανεξαρτησίας ζώντας στο εξωτερικό. Προς το παρόν βρίσκονται στον Καναδά, αλλά όλα τα ενδεχόμενα και οι προορισμοί είναι ανοικτοί για τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ και την αμερικανίδα σύζυγό του.

Εκπρόσωπος των Χάρι και Μέγκαν δήλωσε: «Τόσο ο Δούκας όσο και η Δούκισσα επικεντρώνονται στα σχέδια για τη δημιουργία ενός μη κυβερνητικού οργανισμού. Δεδομένου των κανόνων της βρετανικής κυβέρνησης γύρω από τη χρήση της λέξης 'royal' συμφωνήθηκε ότι ο οργανισμός τους, όταν ανακοινωθεί την Άνοιξη, δεν θα φέρει τον τίτλο Ίδρυμα Sussex Royal». Υπενθυμίζεται ότι η επίσημη ημερομηνία του Megxit ορίστηκε η 31η Μαρτίου.

Πάντως το ζεύγος Μέγκαν και Χάρι προχώρησε και σε μπηχτές για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που κάνουν ό,τι ακριβώς ήθελαν οι Σάσεξ. Εξηγούν: «Παρόλο που υπάρχει προηγούμενο για άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας με τίτλους που έχουν αναζητήσει εργασία και απασχόληση εκτός του θεσμού, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ τέθηκαν σε καθεστώς 12μηνης αναθεώρησης».

Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail η μπηχτή για τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας αφορά τις θυγατέρες του πρίγκιπα Άντριου, Βεατρίκη και Ευγενία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ