Μαρκ Ράφαλο: «Ωραίο» ένα Νόμπελ για την Γκρέτα
Έκκληση προς τις Βρυξέλλες να γίνουν οι ήρωες στη μάχη κατά των χημικών
Ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο καλεί τους Ευρωπαίους να γίνουν οι «ήρωες» στη μάχη εναντίον των χημικών ρύπων, αλλά και να δώσουν το Νόμπελ στην Γκρέτα.
Ο Αμερικανός ηθοποιός και ακτιβιστής για την προστασία του περιβάλλοντος Μαρκ Ράφαλο κάλεσε σήμερα από τις Βρυξέλλες τους Ευρωπαίους να αναδειχθούν σε «ήρωες» στη μάχη εναντίον των χημικών ρυπογόνων ουσιών, ένα θέμα που απασχολεί την τελευταία του ταινία «Dark Waters».
Εκεί, ενσαρκώνει τον Ρόμπερτ Μπίλοτ, ο οποίος δίνει μακρά δικαστική μάχη εναντίον του αμερικανικού κολοσσού χημικών DuPont, εξ ονόματος περίπου 70.000 ανθρώπων, το πόσιμο νερό των οποίων είχε μολυνθεί από το υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) στη δυτική Βιρτζίνια.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλευρό του σκηνοθέτη Τοντ Χέινς και του Ρόμπερτ Μπίλοτ, ο Μαρκ Ράφαλο, ο οποίος έχει αναλάβει την παραγωγή της ταινίας, επισήμανε ότι «τα πράγματα κινούνται προς αυτού του είδους τα ερωτήματα έπειτα από 4 δεκαετίες αδράνειας».
Ο ηθοποιός βρίσκεται πίσω από την εκστρατεία «Fight forever chemicals» και ζητά από τις αρχές να αυστηροποιήσουν τους κανονισμούς σχετικά με τους χημικούς ρύπους.
«Αυτό ήταν δύσκολο για εμάς, να κάνουμε τα πράγματα να κινηθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ακόμα και με αυτήν την ταινία. Επομένως, παιδιά, εσείς είστε οι ήρωες, εσείς πρέπει να γίνετε ήρωες», ζήτησε από τις Βρυξέλλες.
Ο Ράφαλο που συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ελπίζει ότι αυτή η ταινία, που θα προβληθεί στις 26 Φεβρουαρίου στη Γαλλία και στο Βέλγιο και στις 28 Φεβρουαρίου στη Βρετανία, «θα συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων».
«Αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι έχουν δηλητηριαστεί και μάλιστα δεν το γνωρίζουν καν» προειδοποίησε ο ηθοποιός, που δίνει, επίσης, μάχη ενάντια στο σχιστολιθικό αέριο.
Ερωτηθείς σχετικά με την πρωτοβουλία δύο Σουηδών βουλευτών να προτείνουν την ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ για το Νόμπελ Ειρήνης, ο Μαρκ Ράφαλο της ευχήθηκε «καλή τύχη». «Θα μου άρεσε πολύ να τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ» υπογράμμισε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
«Δύσκολη μέρα ομολογώ σήμερα, πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της εκπομπής
Πρώτη θέση από το 2011, μεταξύ των 8 τελικών που έχει διοργανώσει η ΕΡΤ
Ο Akylas με το «Ferto» είναι ο μεγάλος νικητής του «Sing for Greece 2026»
Πόσοι παρακολούθησαν την έναρξη του 7ου κύκλου
Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.