- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΕΡΤ «τσιμπάει» στην τηλεθέαση
Σε ανοδική πορεία τα δελτία ειδήσεων και οι ενημερωτικές εκπομπές
Τα τελευταία στοιχεία τηλεθέασης της Nielsen δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν αρχίσει να στρέφονται στην ΕΡΤ για την ενημέρωσή τους.
Θετικά σημάδια παρουσιάζουν τα στοιχεία με την τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του έγκριτου τηλεβαρόμετρου Nielsen όλα ανεξαιρέτως τα δελτία ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά η ΕΡΤ1 (από τις 10 το πρωί ως τα μεσάνυχτα) παρουσιάζουν άνοδο τους τελευταίους 2,5 μήνες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 9 το βράδυ με την Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, το οποίο βγαίνει στον αέρα μαζί με τα δελτία των περισσότερων ιδιωτικών καναλιών. Από το 4,9% που «χτυπούσε» ως μέση τηλεθέαση τον Νοέμβριο, ανέβηκε στο 6% τον Δεκέμβριο και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου έχει ήδη φτάσει στο 7,1%. Ποσοστό που αναλογεί μεσοσταθμικά σε 318.000 τηλεθεατές (από 262.300 τον Νοέμβριο).
Παρόμοια η εικόνα και σε όλα τα άλλα δελτία ειδήσεων που μεταδίδει καθημερινά η ΕΡΤ. Το πρώτο μεγάλο δελτίο στις 10 το πρωί από 7,8% τον Νοέμβριο έχει σήμερα μέση τηλεθέαση 8,6%, το πρώτο μεσημβρινό στις 12 αυξήθηκε από 7,4% σε 8,4%, το δελτίο στις 3 από 8,2% σε 9,5%, ενώ ανάλογη αύξηση έχουν και τα μικρότερης διάρκειας δελτία (στις 6 το απόγευμα από 5,4% σε 6,3% και τα μεσάνυχτα από 3,2% σε 4,7%).
Ανοδική είναι η πορεία επίσης των ενημερωτικών εκπομπών. Ειδικότερα η εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη, έχει φτάσει στο 4% από 2,5% τον Νοέμβριο και 3,2% τον Δεκέμβριο, ενώ το στοίχημα της τηλεθέασης φαίνεται να κερδίζει και η νέα εκπομπή «Από τις 6» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τον Γιάννη Πιτταρά, που συγκεντρώνει ήδη μέση τηλεθέαση 9,5% σε μια από τις ανταγωνιστικές ζώνες της τηλεόρασης, όπως είναι αυτή του πρωινού προγράμματος.
Ανάμεσα στα επόμενα βήματα της ΕΡΤ είναι η ένταξη μιας ακόμη ενημερωτικής εκπομπής από τη 1 ως τις 3 το μεσημέρι. Θα την παρουσιάζουν ο Κώστας Λασκαράτος, η Χρύσα Παπασταύρου και ο Κώστας Παπαχλιμίτζος και θα δίνει έμφαση στις ειδήσεις της περιφέρειας και του εξωτερικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
No Spam! Είναι η υπόσχεσή μας!
Και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά
Στον τηλεοπτικό αέρα του OPEN
Ο δημοσιογράφος μίλησε για τη μοναξιά, τον έρωτα και τη χαρά της πατρότητας
Ανατροπή στο Χόλιγουντ - «Ασύμφορο το τίμημα», δηλώνουν οι Τεντ Σαράντος και Γκρεγκ Πίτερς
Η ανακοίνωση του OPEN
Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες μετά την περιπέτεια υγείας και την επιστροφή της στον ΣΚΑΪ
Η γέννηση της μικρής οθόνης στην Ελλάδα και οι πρωτεργάτες του ΕΙΡ
Το τέλος 62 χρόνων ελληνικής εκπομπής και μια προσωπική μνήμη για τον Παύλο Μπακογιάννη
Μείωση χρηματοδότησης οδηγεί σε κλείσιμο της ελληνικής υπηρεσίας και αναδιάρθρωση 160 θέσεων
Η μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ έρχεται στις 23 Φεβρουαρίου
Περιθώριο επτά ημερών για «τελική και βελτιωμένη» προσφορά απέναντι στο Netflix
Ενημερώθηκε για τον θάνατο της μητέρας του μόλις 1 λεπτό πριν βγει στον αέρα της εκπομπής
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα», δήλωσε
Η ανακοίνωση του τηλεοπτικού σταθμού
«Δύσκολη μέρα ομολογώ σήμερα, πολύ δύσκολη μέρα» ανέφερε μεταξύ άλλων στο τέλος της εκπομπής
Πρώτη θέση από το 2011, μεταξύ των 8 τελικών που έχει διοργανώσει η ΕΡΤ
Ο Akylas με το «Ferto» είναι ο μεγάλος νικητής του «Sing for Greece 2026»
Πόσοι παρακολούθησαν την έναρξη του 7ου κύκλου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.