TV & Media

Ζυγούλη: Όταν ο πατέρας μου εγκλωβίστηκε στη φωτιά στο Μάτι (video)

Το μήνυμά της για τη δενδροφύτευση

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Κάτια Ζυγούλη περιγράφει τις στιγμές που ο πατέρας της εγκλωβίστηκε στη φωτιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Τις δραματικές στιγμές της φωτιάς της 23ης Ιουλίου του 2018 στο Μάτι περιγράφει στο νέο της βίντεο στο κανάλι της στο YouTube η Κάτια Ζυγούλη.

Όπως λέει, εκείνη μαζί με τον σύζυγό της Σάκη Ρουβά και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά τους, Αναστασία, Αλέξανδρο κι Αριάδνη ήταν για διακοπές στη γενέτειρα του τραγουδιστή Κέρκυρα, ενώ οι γονείς της, με τον αδελφό του Σάκη, Αποστόλη και τον μικρότερο γιο τους Απόλλωνα είχαν μείνει στο Νέο Βουτζά, όπου βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Ρουβά.

Η ίδια περιγράφει ότι πληροφορήθηκε για μια φωτιά στην Καλλιτεχνούπολη από μια φίλη της που έμενε κι αυτή στην ίδια περιοχή κι αμέσως ο Σάκης Ρουβάς μπήκε να παρακολουθήσει τη φορά του ανέμου. Τότε, αμέσως ο τραγουδιστής ειδοποίησε την οικογένεια που είχε μείνει στην Αθήνα και τους έδωσε εντολή να εγκαταλείψουν άμεσα την οικία.

«Παίρνει ο πατέρας μου τον μικρό, τον Απόλλωνα, και για καλή μας τύχη αποφασίζει να τον πάει σε ένα πάρκο και όχι τελικά σε γειτονικό σπίτι, το οποίο τελικά κατέληξε να καεί» λέει η Κάτια και προσθέτει: «Απλά είχε τη φαεινή ιδέα να γυρίσει και να βοηθήσει τον Αποστόλη, τον αδερφό του Σάκη, να βάλει την πυρόσβεση, η οποία και τελικά μας έσωσε. Ευτυχώς! Φτάνοντας σπίτι ο πατέρας μου, επιστρέφοντας από το πάρκο που έχει αφήσει τον μικρό μαζί με τη μητέρα μου, η φωτιά έχει φτάσει και στην προσπάθειά του να φύγει εγκλωβίστηκε. Εγώ τώρα είμαι στην Κέρκυρα, κοιτάζω τη θάλασσα, το μόνο που ξέρω είναι ένα τηλέφωνο του Αποστόλη που μου λέει ότι η φωτιά έχει φτάσει και ότι ο πατέρας μου είναι εδώ: “Τι εννοείς είναι εδώ, πού είναι ο πατέρας μου, αφού τον έστειλα στο πάρκο”. Παίρνω τηλέφωνο τον πατέρα μου, ο οποίος μου λέει “είμαι καλά, κλείσε” με μία φωνή πολύ ταλαιπωρημένη και το σήμα κόβεται, η μπαταρία πέφτει, κοιτάω τη θάλασσα μη ξέροντας αν ο πατέρας μου ζει ή όχι».

«Επιστρέφοντας στην Αθήνα αυτό που αντικρίσαμε ήταν σοκαριστικό. Πήγα τα παιδιά σε ένα φιλικό σπίτι για να μην γυρίσουν καθόλου στην περιοχή. Γύρισα να πάρω τα απαραίτητα πράγματα και να τα απομακρύνω γιατί η περιοχή δεν ήταν κατοικήσιμη και όλο αυτό που συνέβαινε ήταν πέρα από την ανθρώπινη κατανόηση. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Το σπίτι είχε ελάχιστες ζημιές, αλλά μπροστά σε όλο αυτό που είχε συμβεί, όλη αυτή την καταστροφή, όλο αυτόν τον πόνο που ένιωθες με το που πλησίαζες στη Ραφήνα πραγματικά είναι τίποτα» πρόσθεσε για την επόμενη μέρα.

Στο συγκεκριμένο βίντεο, μάλιστα, η Κάτια θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα για το περιβάλλον, κι έτσι πήρε και τα τέσσερα παιδιά της, τον Σάκη και πήγαν για δενδροφύτευση στην Πεντέλη.