TV & Media

Όλοι Έλληνες στην οικογένεια του Τομ Χανκς

Σε αναγνώριση της βοήθειάς τους για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η σύζυγος Ρίτα Γουίλσον και τα παιδιά που απέκτησαν με τον Τομ Χανκς αποκτούν ελληνική ιθαγένεια σε αναγνώριση για τη συνεισφορά τους μετά την τραγωδία στο Μάτι.

«Παρέα» απέκτησε στην ελληνικότητά του ο Τομ Χανκς. Η ελληνική κυβέρνηση επεκτείνει την προσφορά της ιθαγένειας και στη σύζυγο Ρίτα Γουίλσον και τα δύο παιδιά του διάσημου ηθοποιού, σε αναγνώριση της βοήθειάς τους στα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Η απόφαση που δημοσιεύτηκε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη και την οποία συνυπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως σε αυτή περιλαμβάνονται επίσης, η σύζυγος του Τομ Χανκς, ηθοποιός και παραγωγός ελληνικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον αλλά και οι δύο γιοι τους, Τσέστερ και Τρούμαν. «Η οικογένεια Χανκς έδωσε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο για άμεσες ανακουφιστικές ενέργειες για την βοήθεια των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν από τις πυρκαγιές» αναφέρει η απόφαση που υπογράφηκε στις 27 Δεκεμβρίου και προσθέτει πως στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στο φιλανθρωπικό έργο προσέφεραν «εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα».

Να σημειωθεί πως αναφέρεται στην πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 100 ανθρώπους, τον Ιούλιο του 2018. Η τιμητική πολιτογράφηση, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, μπορεί να χορηγηθεί σε άτομα που «έχουν παράσχει εξαιρετικές υπηρεσίες στην χώρα ή των οποίων η πολιτογράφηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι ο βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς εκδήλωσε τη χαρά για την πολιτογράφησή του σε ανάρτησή του στο Instagram με μία φωτογραφία που δείχνει την σκιά του μπροστά σε ένα άγαλμα και έγραψε: «Ξεκινώντας το 2020 ως Επίτιμος πολίτης της Ελλάδας, χρόνια πολλά».