TV & Media

Η Λίντα αγάπησε τον Πολ - Τα γράμματα μιας «ποπ» ιστορίας αγάπης

Στο φως τρεις αδημοσίευτες χειρόγραφες επιστολές της δεκαετίας του '60

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ
Πολ και Λίντα ΜακΚάρτνεϊ / © EPA/PA

Σήμερα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αδημοσίευτες επιστολές που γράφτηκαν από την Λίντα Ίστμαν τη δεκαετία του '60 και αποτυπώνουν τον ενθουσιασμό της για τη σχέση της με τον Πολ των Beatles.

Ο γάμος της με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ  ήταν μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης στην ποπ σκηνή για σχεδόν 30 χρόνια. Σήμερα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αδημοσίευτες επιστολές που γράφτηκαν από την Λίντα Ίστμαν τη δεκαετία του '60 και αποτυπώνουν τον ενθουσιασμό της για τη σχέση της με το διάσημο «σκαθάρι» της Βρετανίας.

Τον Ιούνιο του 1967, λίγες εβδομάδες μετά τα πρώτα ραντεβού με τον ΜακΚάρτνεϊ η Λίντα έβγαλε φωτοτυπία το άρθρο μιας αμερικανικής σκανδαλοθηρικής στήλης που αναφερόταν στο πρόσωπό της. Το άρθρο έγραφε: «Λέγεται ότι η νέα γυναίκα στη ζωή του Πολ είναι η Λίντα Ίστμαν, μια αμερικανίδα φωτογράφος». Η Λίντα έγραψε στο πίσω μέρος της φωτοτυπίας: «Πιστεύω ότι αυτό το απόκομμα θα σε κάνει να γελάσεις. Δεν έχω ιδέα πού το βρήκαν αυτό το ψέμα, αλλά είναι ενδεικτικό του πόσες αλήθειες γράφονται στις εφημερίδες σήμερα».

Ο φίλος που έλαβε αυτό το γράμμα ήταν ο Μίκι Άντονι, ο αρθρογράφος ήταν ο Γουόλτερ Γουίντσελ και οι πληροφορίες του ήταν απολύτως αληθείς. «Γέλασα με το σχόλιο της Λίντα», λέει ο Μίκι Άντονι στον Observer και εξηγεί: «εγώ ήξερα ότι η Λίντα ήταν όντως η νέα γυναίκα στη ζωή του Πολ. Η Λίντα έμενε σπίτι μου όταν πρωτοήρθε στο Λονδίνο. Ένα βράδυ μου είπε: "Μάντεψε με ποιον ήμουν χθες βράδυ. Ήμουν με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ και περάσαμε υπέροχα». Η Λίντα είπε στον φίλο της ότι ο Πολ λατρεύει τα κουνέλια… και την επόμενη ημέρα η Λίντα αγόρασε ένα κουνελάκι και το έστειλε στον Πολ. «Εκείνο το βράδυ ο Πολ την πήρε τηλέφωνο για να την ευχαριστήσει για το δώρο και της ζήτησε να ξαναβγούν ραντεβού. Έτσι κατάλαβα ότι το ειδύλλιο είχε ξεκινήσει. Η συνέχεια της ιστορίας είναι γνωστή».

1467294.jpg
Η μάχη της Λίντας με τον καρκίνο σε μια φωτογραφία του ίδιου του Πολ / © PA


Ο ίδιος ο ΜακΚάρτνεϊ έχει παραδεχθεί ότι ο έρωτάς του για τη Λίντα ήταν κεραυνοβόλος από την πρώτη στιγμή που τη συνάντησε στο νάιτ κλαμπ «Bag O’ Nails» στο Σόχο του Λονδίνου τον Μάιο του 1967. Παντρεύτηκαν το 1969 και ο Πολ έχει πει: «έκλαιγα έναν ολόκληρο χρόνο» όταν πέθανε η Λίντα το 1998 σε ηλικία 56 ετών.

Οι επιστολές αλλά και φωτογραφίες της Λίντας Ίστμαν εκτίθενται σε μια μεγάλη έκθεση στη Γλασκώβη, στην οποία ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έχει μέρος της επιμέλειας.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ