- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντιζάς: Η εικόνα με την κόρη του & το μήνυμα για τις αλλεργίες
«Οι άνθρωποι με αλλεργίες είναι άλλη μια ομάδα που απομονώνεται και δυσκολεύεται, λόγω άγνοιας, προκατάληψης ή αδιαφορίας του περίγυρου».
Η τρυφερή φωτογραφία του Σωτήρη Κοντιζά με την κόρη του και το μήνυμα για τα άτομα με αλλεργίες.
Μια τρυφερή φωτογραφία στην οποία ταΐζει την κόρη του ανέβασε ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, στην οποία δεσμεύεται πως δεν θα είναι η τελευταία ανάρτηση που κάνει για το ζήτημα της πολυτροφικής αλλεργίας από την οποία πάσχει το παιδί του.
Ο ίδιος τόνισε πως από τότε που η Αριάννα μεγάλωσε και πρέπει να τρώει στο σχολείο της, έπρεπε οι ίδιοι να είναι πολύ οργανωμένοι, «τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα. Οι άνθρωποι με αλλεργίες είναι άλλη μια ομάδα που απομονώνεται και δυσκολεύεται, λόγω άγνοιας, προκατάληψης ή αδιαφορίας του περίγυρου».
Η ανάρτησή του Σωτήρη Κοντιζά:
«Το ξέρω, επαναλαμβάνομαι. Είναι η τρίτη ανάρτηση που κάνω για τις αλλεργίες και δεν θα είναι η τελευταία. Όμως άρχισαν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, η κόρη μου μπήκε για πρώτη φορά σε σχολικό περιβάλλον κι η αγωνία μεγάλωσε ακριβώς λόγω της πολυτροφικής της αλλεργίας.
»Από την πρώτη μέρα που το ανακαλύψαμε, οργανωμένοι και πειθαρχημένοι, το παλέψαμε. Με επιμονή και δουλειά, από εμάς και από τον παιδοαλλεργιολόγο μας, Μάριο Παπαδόπουλο, η Αριάννα σήμερα πάει πολύ καλά.
»Τα πράγματα όμως δεν είναι εύκολα. Οι άνθρωποι με αλλεργίες είναι άλλη μια ομάδα που απομονώνεται και δυσκολεύεται, λόγω άγνοιας, προκατάληψης ή αδιαφορίας του περίγυρου. Υπάρχουν πολλές τέτοιες ομάδες, “μειονότητες” -σιχαίνομαι αυτή τη λέξη- που αντιμετωπίζουν το ίδιο γιατί “δεν μας μοιάζουν”.
»Τα πράγματα όμως μπορούν να αλλάξουν. Φτάνει να είμαστε πρόθυμοι να ξεβολευτούμε. Αύριο στο περιοδικό “Κ” ο Μάριος με την εμπειρία και τις γνώσεις του εξηγεί ό,τι χρειάζεται να ξέρει κανείς για τις αλλεργίες. Και υπογραμμίζει κι εκείνος ακριβώς αυτό. Ας μην σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας ή με βάση αυτόν. Ας σκεφτούμε. Γενικότερα. Ό,τι λέμε, ό,τι κάνουμε, την κάθε μας κίνηση. Αφήνει αποτύπωμα. Και έχει σημασία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι έκανε γνωστό η ίδια μέσα από ανάρτησή της
Τι αναφέρει ο Κυριάκος Τσολάκης
«Κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» - Η ανακοίνωση του Ομίλου
Όσα έγραψε ο μετεωρολόγος για το τέλος της συνεργασίας του με το κανάλι
Επιστροφή στα παλιά τηλεοπτικά λημέρια
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο γνωστός τραγουδιστής
Μια μικρή ιστορική αναδρομή στην καλτ πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης που έγινε συλλογική απόλαυση
Πώς φτιάχτηκε μια συνταγή αυθεντικής ελληνικής τηλεοπτικής καλτίλας
Ο Τζέρι Σπρίνγκερ έκανε την trash TV παγκόσμιο φαινόμενο και το όνομά του συνώνυμο των οικογενειακών καβγάδων
Στις νύχτες των αισθήσεων και των παραισθήσεων, υπήρξε μία εκπομπή που δίδαξε αγνό, ελληνικό καλτ χωρίς περιορισμούς και αναχώματα
Όλοι τον θυμούνται ως «Μίστερ Μπούτια», όμως ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος που βρήκε καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο της ελληνικής καλτίλας
Από το «Το Φτυάρι» και το TV Magic στο TikTok
Η παρουσιάστρια εδώ και χρόνια γνωρίζει νέες δόξες μέσα από το YouTube και το Tik Tok και υπάρχει λόγος γι’ αυτό
Υπήρχαν εποχές που μέσα στο λουμπεναριό και την αλητεία η ελληνική τηλεόραση έγραφε ιστορία
Νέα τηλεοπτική στέγη μετά την αποχώρησή της από το OPEN
Τα μυστικά των νέων επεισοδίων - Κάποιοι κάνουν νέα αρχή, κάποιοι αλλάζουν συνήθειες
Έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο
Η ανακοίνωση του καναλιού
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.