TV & Media

«Επανένωση» Χάρι και Μέγκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στη Νότια Αφρική

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάρι και Μέγκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ
Χάρι και Μέγκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ © EPA / KIM LUDBROOK

Ο πρίγκιπας Χάρι κι η Μέγκαν Μαρκλ ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στη Νότια Αφρική. «Επανένωση» για το ζεύγος έπειτα από 6 μέρες, στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο πρίγκιπας Χάρι, η σύζυγός του Μέγκαν και ο Άρτσι, το τεσσάρων μηνών αγοράκι τους, άρχισαν στις 24 Σεπτεμβρίου στον νότο της Αφρικής την πρώτη τους επίσημη οικογενειακή επίσκεψη, μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έφθασαν το μεσημέρι της 24ης Σεπτεμβρίουστο Κέιπ Τάουν με αεροσκάφος της γραμμής, καθώς πρόσφατα αποδοκιμάστηκαν για τα ταξίδια που έκαναν με ιδιωτικό τζετ.

Κατά τη δεκαήμερη περιοδεία τους, ο Χάρι επισκέφθηκε την Μποτσουάνα, την Ανγκόλα και το Μαλάουι, ενώ η Μέγκαν έμεινε στη Νότια Αφρική για να παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις.

Τώρα, ο Δούκας του Σάσεξ επέστρεψε (ξημερώματα-ώρα Ελλάδος), έπειτα από έξι μέρες στη Νότια Αφρική, όπου μαζί με τη Μέγκαν επισκέφθηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ ένα από τα λεγόμενα «townships», δηλαδή στα γκέτο που δημιουργούνταν περιφερειακά των μεγάλων πόλεων για έγχρωμους πολίτες την εποχή του απαρτχάιντ. Εκεί, ενημερώθηκαν για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας νέων στη Νότια Αφρική.

Η Μέγκαν Μαρκλ ενημερώθηκε και για την υπηρεσία Youth Employment Services (Yes), επιφορτισμένη με την εύρεση εργασίας σε νέους, που δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου Σίριλ Ραμαφόσα τον Απρίλιο του 2018.

Το ζεύγος που ολοκληρώνει σήμερα την επίσκεψή του στις 2 Οκτωβρίου στη Νότια Αφρική, θα συναντηθεί με την Γκράσα Μασέλ, τη χήρα του Μαντέλα, και μετά με τον πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ