TV & Media

Σε δημοπρασία το γράμμα χωρισμού του Tupac Shakur στη Madonna

«Ένιωσα υποχρεωμένος να στα πω… στην περίπτωση που κάτι μου συμβεί»

Νικολέττα Σταμάτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το 1995 από τη φυλακή ο Tupac Shakur έγραψε ένα γράμμα χωρισμού στη Madonna που σήμερα δημοπρατείται για τουλάχιστον 100.000 δολάρια

Το 2017, η εταιρεία δημοπρασιών Gotta Have Rock and Roll απέκτησε μία σειρά προσωπικών αντικειμένων του Tupac Shakur, όπως η κάρτα κρατούμενού του και ερωτικές ζωγραφιές του. Ανάμεσά τους, βρέθηκε και ένα γράμμα χωρισμού, το οποίο ο μουσικός απεύθυνε στην τραγουδίστρια Madonna, με την οποία φαίνεται ότι διατηρούσε κρυφά σχέση το 1995.

Το γράμμα δόθηκε στην εταιρεία από μία πρώην φίλη της Madonna, την Darlene Lutz, η οποία το έκλεψε κατά τη διάρκεια μίας μετακόμισης της τραγουδίστριας, μαζί με άλλα της αντικείμενα, όπως κασέτες και μία βούρτσα της. Η δημοπράτηση, ωστόσο, όλης αυτής της «συλλογής» - και του γράμματος – διακόπηκε, λόγω της καταφυγής της Madonna στο δικαστήριο, με το επιχείρημα ότι το γεγονός πως είναι διάσημη δεν αναιρεί το δικαίωμά της στην ιδιωτικότητα, «ειδικά όταν πρόκειται για τόσο προσωπικά αντικείμενα».

Ωστόσο, τώρα το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Gotta Have Rock and Roll και δεν έδωσε τα δικαιώματα του γράμματος, το οποίο ο 2Pac έγραψε στη φυλακή ένα χρόνο πριν πεθάνει, στην τραγουδίστρια. Έτσι, πλέον υπάρχει η δυνατότητα για όποιον θέλει και έχει τα χρήματα να το αποκτήσει, με το ποσό πώλησής του να ξεκινάει στα 100.000$ και την εταιρεία να θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300.000$.

Ακόμα, βέβαια, κι αν κάποιος δεν διαθέτει αυτό το ποσό, έχει τη δυνατότητα να διαβάσει μέρος του γράμματος χωρισμού, αφού η εταιρεία δημοπρασιών το έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, αναφέροντας ότι γράφτηκε συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου του 1995 και ότι μέρος των εσόδων από την πώληση θα δοθεί στο breastcancer.org.

Το γράμμα:
«Μ., περίμενα αρκετό καιρό για να το γράψω επιτέλους αυτό. Κυρίως γιατί πάλευα να βρω όλες τις απαντήσεις, ώστε να μην αφήσω κανένα αναπάντητο ερώτημα. Αρχικά και κυριότερα, πρέπει να σου ζητήσω συγγνώμη διότι, όπως είπες, δεν υπήρξα το είδος του φίλου που ξέρω ότι μπορώ να είμαι. Όχι γιατί είμαι κακός ή γιατί δεν άξιζες αλλά εξαιτίας, με το ρίσκο να ακουστώ υπερβολικά δραματικός, των επιπτώσεων του ρατσισμού που το κάνουν δύσκολο για έναν νέο μαύρο άντρα να δείξει την κατάλληλη τρυφερότητα σε μία μεγαλύτερη λευκή γυναίκα. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό; Για εσένα, το να σε δουν με έναν μαύρο άντρα δεν θα ρίσκαρε την καριέρα σου με κανέναν τρόπο. Εάν υπήρχε κάποια επίπτωση τότε αυτή θα ήταν να φαίνεσαι ακόμα πιο ανοιχτή και συναρπαστική. Αλλά για εμένα, τουλάχιστον βάσει της προηγούμενη εμπειρίας μου, αισθανόμουν ότι λόγω της «εικόνας» μου θα απογοήτευα τους μισούς ανθρώπους που με είχαν κάνει αυτό που ήμουν. Ποτέ δεν είχα σκοπό να σε πληγώσω. Βασικά, ειλικρινά κόλλησα μαζί σου, αλλά φοβήθηκα. Δεν ήθελα να είμαι ακόμα ένα «παιχνίδι» ή ακόμα ένας από τους πολλούς. Επίσης, διάβασα κάπου σε μία συνέντευξη ότι είπες «θα διορθώσω όλους τους ράπερ και τους μπασκετμπολίστες» ή κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα αυτές οι λέξεις να με πληγώσουν βαθιά, καθώς δεν είχα ξανακούσει να είσαι με κάποιον άλλο ράπερ πέρα από εμένα. Ήταν εκείνη η στιγμή που λόγω του πόνου και ενός φυσικού ενστίκτου για αντεπίθεση και άμυνα της καρδιάς και του εγωισμού μου, είπα πολλά πράγματα που πλέον μετανιώνω. Αλλά ξέρεις πόσο χάλια μπορεί να είναι η κοινωνία. Εάν δεν ήταν αυτή, θα μπορούσα ανοιχτά να σου δείχνω πώς αισθάνομαι οποτεδήποτε, οπουδήποτε και ως αντάλλαγμα θα μπορούσες να μου δείξεις την στήριξή σου για εμένα ανοιχτά, όχι μόνο ανώνυμα. Μπορείς να με νιώσεις;

Από τότε, όπως μπορείς να δεις, έχω μεγαλώσει τόσο πνευματικά όσο και νοητικά. Πλέον δεν έχει σημασία πώς με βλέπουν. Σε παρακαλώ κατανόησε την προηγούμενη στάση μου ως αυτήν ενός νέου άντρα με περιορισμένη εμπειρία με ένα τρομερά διάσημο σύμβολο του σεξ που επίσης τυχαίνει να την γνωρίζει κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί στον κόσμο. Σε παρακαλώ να με θυμάσαι όχι για τα ανάποδά μου, αλλά για τις καλές στιγμές και τη μαγεία που μοιραστήκαμε (εικάζοντας φυσικά ότι σήμαινα κάτι για εσένα). Τώρα η οπτική μου είναι διαφορετική. Κρίνω και συμπεριφέρομαι σε όλους όχι βάσει του χρώματος ή της διασημότητάς τους, αλλά βάσει του πώς μου συμπεριφέρονται και αφού εσύ υπήρξες τόσο ευγενική ακόμα και στο αποκορύφωμα της τρέλας μου, σου προσφέρω την φιλία μου ακόμα μια φορά, τώρα πολύ πιο δυνατή και συγκεντρωμένη. Εάν ενδιαφέρεσαι ακόμα θα ήθελα να το συζητήσω αυτό περισσότερο μαζί σου, αλλά κάποια πράγματα δεν μπορούσαν να περιμένουν. Ένιωσα υποχρεωμένος να στα πω… στην περίπτωση που κάτι μου συμβεί.

Σε παρακαλώ να προσέχεις Madonna.

Όλοι δεν είναι τόσο έντιμοι όσο δείχνουν.

Υπάρχουν κάποιοι που οι καρδιές τους αιμορραγούν με ζήλεια και κακία.

Δεν θα διστάσουν να σε βλάψουν!

Ας είναι οι 5 σφαίρες μου απόδειξη αυτού!

Υ.Γ. Εάν υπάρχει κάποια πληροφορία που μπορείς να μοιραστείς με εμένα σχετικά με τον Jack και τους υπόλοιπους, σε παρακαλώ κάν’ το. Θα μπορούσε να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Για πάντα, 2Pac.

Δεν ξέρω πώς νιώθεις σχετικά με το να με επισκεφτείς, αλλά εάν η καρδιά σου στο λέει, θα μου άρεσε να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι αστείο, αλλά αυτή η εμπειρία μου έμαθε να μην παίρνω τον χρόνο ως δεδομένο».