TV & Media

Η Έλεν μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της

«Θυμώνω πολύ όταν κάποιοι αμφισβητούν ή δεν πιστεύουν τα θύματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ellen DeGeneres
Ellen DeGeneres / © EPA/Michael Yada

Ήταν 15 με 16 ετών όταν ο πατριός της Ellen DeGeneres την κακοποιούσε σεξουαλικά κι ενώ η μητέρα της είχε καρκίνο.


Για άλλη μια φορά η δημοφιλής κωμικός, show woman και ακτιβίστρια της αμερικανικής τηλεόρασης Ellen DeGeneres μοιράζεται με το κοινό τη δική της ιστορία σεξουαλικής κακοποίησης με την ελπίδα να βοηθήσει άλλα παρόμοια θύματα.

Η Ellen θα είναι η επόμενη καλεσμένη του θεσμού της αμερικανικής τηλεόρασης David Letterman στην εκπομπή «My Next Guest Needs No Introduction » (σ.σ. Ο Επόμενος μου Καλεσμένος δεν Χρειάζεται Συστάσεις). Σε αυτήν την πολύ προσωπική συνέντευξη η DeGeneres μιλά για τη μητέρα της Betty, η οποία παντρεύτηκε έναν «πραγματικά κακό άνθρωπο» όταν η ίδια ήταν έφηβη.

Σύμφωνα με το Entertainment Tonight η DeGeneres εξηγεί ότι εκείνη την εποχή η μητέρα της είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και είχε κάνει μαστεκτομή. Ο πατριός της εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση για να την κακοποιήσει σεξουαλικά. «Όταν έλειπε η μητέρα μου ερχόταν και μου έλεγε ότι αυτός κατάλαβε το εξόγκωμα στο στήθος της. Και για αυτό μου έλεγε ότι έπρεπε να ψηλαφίσει και το δικό μου στήθος», λέει η DeGeneres στον Letterman.

«Είμαι θυμωμένη με τον εαυτό μου, γιατί ήμουν μόλις 15-16 ετών και αδύναμη να του φέρω αντίσταση. Ήταν μια απαίσια, φρικτή κατάσταση και ο μόνος λόγος που τη μοιράζομαι είναι για να την ακούσουν κι άλλα κορίτσια εκεί έξω που μπορεί να βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις».

Κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Αυτό που με κάνει έξαλλη είναι όταν κάποιοι αμφισβητούν τα θύματα».

Η Αμερικανίδα είχε μιλήσει για πρώτη φορά για την κακοποίηση από τον πατριό της το 2005, όμως τώρα περιέγραψε λεπτομερώς τα όσα βίωσε. Είπε ότι το έσκασε από το παράθυρο όταν εκείνος προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του δωματίου της και ότι δεν ήθελε να μιλήσει στη μητέρα της γιατί νόμιζε ότι έτσι την προστάτευσε και ότι η αλήθεια «θα κατέστρεφε την ευτυχία της».

Το 2005, όταν είχε μιλήσει στο Allure για την κακοποίηση, η Ellen διευκρίνισε ότι το επεισόδιο αυτό δεν επηρέασε τον σεξουαλικό προσανατολισμό της. «Οι άνθρωποι στους οποίους το είχα εμπιστευτεί έλεγαν "Α, για αυτό είσαι λεσβία". Όμως ήμουν λεσβία από πριν», τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ