TV & Media

Η τραγουδίστρια κόρη του Βαγγέλη Ρωχάμη

«Αν και δεν άφηνα τον μπαμπά να ξέρει πολλά για τα επαγγελματικά μου, οι άλλοι διακατέχονταν από ένα φόβο» λέει η Μαρία Ρωχάμη

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η κόρη του Βαγγέλη Ρωχάμη είναι τραγουδίστρια στην  Θεσσαλονίκη και όπως ομολογεί η ίδια φιλοδοξεί να κάνει καριέρα με τις φωνητικές της δυνατότητες και όχι το βαρύ όνομά της.

Η Μαρία Ρωχάμη, ένα από τα 6 παιδιά του Βαγγέλη Ρωχάμη, γνωστού και ως «Πεταλούδα» που επί δεκαετίες μπαινόβγαινε στις φυλακές καταφέρνοντας να αποδράσει περισσότερες από δέκα φορές, μίλησε για την καριέρα και τον πατέρα της.

«Σε πολλές συνεργασίες μου, με έβλεπαν επιφυλακτικά γιατί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σ’ αυτές τις δουλειές πολλές φορές άλλα σου λένε στην αρχή, άλλα σε βάζουν να υπογράψεις και άλλα φανερώνονται στην πράξη. Σε εμένα, επειδή θα τους ήταν δύσκολο να αθετήσουν τις συμφωνίες, απέφευγαν να πάρουν το ρίσκο. Αν και δεν άφηνα τον μπαμπά να ξέρει πολλά πράγματα για τα επαγγελματικά μου, εντούτοις αυτοί οι άλλοι διακατέχονταν από ένα φόβο. Δεν μου το έλεγαν, αλλά το έβλεπα στο πρόσωπό τους. Μόλις τους έλεγα για το επίθετό μου, αμέσως με ρωτούσαν για το είδος της συγγενικής σχέσης. Εγώ από την άλλη δεν μπορούσα και δεν ήθελα να το κρύψω, εξάλλου αργά ή γρήγορα αυτά φαίνονται στα χαρτιά. Εγώ δεν έκανα κάτι γι αυτό. Τις πρωτοβουλίες της έπαιρνα μόνη μου σαν “αγόρι”» δηλώνει η Μαρία Ρωχάμη στο protothema.

«Ο μπαμπάς μου, ασφαλώς και υπήρξε παραβατικός, αλλά γνωστός έγινε βασικά για τις εξεγέρσεις στις φυλακές και τις κινηματογραφικές του αποδράσεις», συνεχίζει η ίδια.

Ο πατέρας της, Βαγγέλης Ρωχάμης, έγινε θρύλος και συνώνυμο της παρανομίας, χωρίς όμως να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής.

Η κόρη του, ωστόσο, έχει τη δική της πορεία. Τα πρώτα της καλλιτεχνικά βήματα τα έκανε στη Θεσσαλονίκη, με συνεργασίες σημαντικές μεταξύ των οποίων και η Ρίτα Σακελλαρίου. Συνεργάστηκε με τον Πάνο Ρουμελιώτη δημιουργώντας συνολικά εννέα τραγούδια, σε στίχους των Άκη Πάνου, Παύλου Μπέλου, Λίτσας Διαννέλου, Αποστολίας Διαννέλου, Κλεοπάτρας Τσόλη και Ηλία Φιλλίπου.

Ανάλογη επιτυχία είχε και σε εμφανίσεις της στο εξωτερικό, δίπλα στους Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη και Γιώργο Βασιλείου.