TV & Media

Αγωγή 100 εκατ. δολαρίων στην Kim Kardashian για τα Kimoji

Η διάσημη τηλεπερσόνα φέρεται να αποχώρησε παράτυπα από την συμφωνία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Kim Kardashian ακύρωσε την συμφωνία που είχε κάνει με την εταιρεία που δημούργησε τα kimoji με την αιτιολογία της ανταλλαγής ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών της.

Σύμφωνα με το TMZ, έχει ήδη κατατεθεί αγωγή εναντίον της, καθώς φέρεται να εγκατέλειψε την σύμβαση που είχε συνάψει για την εφαρμογή emojis με το πρόσωπό της, τα γνωστά Kimojis.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Kardashian έφτασε σε συμφωνία με τον προγραμματιστή λογισμικού David Liebensohn για να δημιουργήσει τα kimojis το 2014. Σύμφωνα με την σύμβαση το  60% των κερδών θα πήγαινε στον Λίμπενσον και τους συνεργάτες του.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η αγωγή του Liebensohn λίγο αργότερα, η Kardashian κατηγόρησε έναν από τους συνεργάτες του πως μοιράστηκε μερικά από τα προσωπικά της στοιχεία και ανέστειλε τις υποχρεώσεις της προς την συμφωνία.

Στην αγωγή αναφέρεται επίσης ότι η ίδια προσπάθησε να πιέσει τον Liebensohn να ακυρώσει την αγωγή, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε.

Ο προγραμματιστής από την πλευρά του δηλώνει ότι η Kim Kardashian γνώριζε την υποτιθέμενη κοινή χρήση των προσωπικών της πληροφοριών πριν ακόμη φύγει από τη συμφωνία, οπότε η όλη διαδικασία είναι απλώς μια δικαιολογία.

Η αγωγή επιδιώκει αποζημίωση ύψους 100 εκατ. δολαρίων για παραβίαση της σύμβασης, απάτη και τα κέρδη που ο Liebensohn πιστεύει ότι έχασε, μένοντας έξω από το πρότζεκτ Kimoji, αναφέρει σχετικά το TMZ.

Από την πλευρά του, οι δικηγόρος της Kim Kardashian, Marty Singer δήλωσε στο TMZ ότι «Η αγωγή που ασκήθηκε εναντίον της Kim Kardashian είναι γελοία και παράλογη, καθώς οι δύο πλευρές συνήψαν μια δεσμευτική συμφωνία διευθέτησης το 2014, κατά την οποία, μάλιστα, η Kim εγκατέλειψε απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων έναντι του κ. Liebensohn και των συνεργατών του. Ο κ. Liebensohn περίμενε περισσότερα από 4 χρόνια για να δηλώσει ότι η συμφωνία δεν είναι δεσμευτική από πλευράς του.

Η Kim άρχισε τη διαδικασία για τη ρήτρα διαιτησίας τον Δεκέμβριο του 2018 και αφού ο κ. Liebensohn απέτυχε να τη σταματήσει, υπέβαλε αυτή την αβάσιμη αγωγή και αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι θα απορρίψουμε την υπόθεση».