TV & Media

ΜακΚίνον και Ντέιμον στο SNL γλέντησαν το Brexit

«Happy Christmas, Britain»

Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Saturday Night Live λίγο πριν τα Χριστούγεννα αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αγαπημένους του βρετανούς και συγκεκριμένα με δύο από τους πιο επιφανείς πρωταγωνιστές του Brexit, την Τερέζα Μέι και τον προκάτοχό της Ντέιβιντ Κάμερον. Πιστό στα σκετσάκια που λάτρεψε το αμερικανικό και όχι μόνο κοινό, το γνωστό Late Night Show του NBC έφερε στο στούντιο του για μια μικρή παράσταση τους Ματ Ντέιμον και Κέιτ ΜακΚίνον, για να υποδυθούν τους δύο δημοφιλείς πολιτικούς και το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό.

Το σκετσάκι με τίτλο «Merry Christmas, Britain» ξεκινά με την ερμηνεία της ΜακΚίνον, ως Τερέζα Μέι και το χορευτικό της, που έγινε γνωστό μετά τον λόγο της τελευταίας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος, τον περασμένο Οκτώβριο. Στη συνέχεια στο πλάνο έρχεται ο Ντέιβιντ Κάμερον (Ματ Ντέιμον) για μια σύντομη κουβέντα με πικρόχολα αστεία και μπόλικο Brexit.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός μετά τον χορό της παίρνει το λόγο και ταλαιπωρημένη λέει στον εαυτό της: «Τι εβδομάδα κι αυτή; Η συμφωνία μου για το Brexit δείχνει να καταρρέει, εγώ σχεδόν εκδιώχθηκα από την ηγεσία και σχεδόν κανείς στον κόσμο δεν με συμπαθεί. Αλλά είναι ακόμα Χριστούγεννα και πρέπει να διασκεδάσουμε! Έτσι δεν είναι;» Την απάντηση θα δώσει ο Κάμερον που μόλις έχει επιστρέψει από διακοπές στις Μαλδίβες και εμφανίζεται να λέει στην Μέι: «Ξέρεις τι είναι αστείο; Όλοι με μισούν, αλλά εσένα πραγματικά σε μισούν! Ακόμη κι αν επί των ημερών μου έγινε πραγματικά το Brexit.

Την ίδια νύχτα πάντως η αγαπημένη νυχτερινή συνήθεια των αμερικάνων τηλεθεατών, παρουσίασε και άλλο ένα σκετσάκι με τον Τραμπ (Άλεκ Μπόλντγουιν) να έυχεται να μην είχε γίνει ποτέ Πρόεδρος«Μερικές φορές εύχομαι να μην είχα γίνει ποτέ Πρόεδρος» και να συνομιλεί με Μίκαελ Κόχεν (Μπεν Στίλερ), Μπρετ Κάβανο (Ματ Ντέιμον) και Ρόμπερτ Μίλερ (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) προκαλώντας άφθονο γέλιο. Άλλη μια απόδειξη του τι πραγματικά είναι ένα Late Night Show, θυμίζοντάς μας τις διαφορές με τα αντίστοιχα ελληνικά προγράμματα.