TV & Media

Και ο Χωμενίδης υπέρ Σεφερλή, εναντίον Ακρίτα

«Το να επιτίθεσαι σκαιά στον Μάρκο Σεφερλή στο όνομα της ποιότητας φανερώνει αβάσταχτο πουριτανισμό, φαρισαική νοοτροπία»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακόμη ένα δημόσιο πρόσωπο τοποθετείται στην κόντρα Σεφερλή - Ακρίτα και πρόκειται για τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος έγραψε στο facebook:

«Το να επιτίθεσαι σκαιά στον Μάρκο Σεφερλή στο όνομα της ποιότητας (εφόσον δεν το κάνεις για να τραβήξεις πάνω σου άκοπα τα φώτα) φανερώνει αβάσταχτο πουριτανισμό, φαρισαική νοοτροπία. 

Ο Μάρκος Σεφερλής υπηρετεί με συνέπεια και με πολύ σκληρή δουλειά ένα συγκεκριμένο είδος θεάτρου. Είναι έντιμος. Ούτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες πούλησε ούτε κομματικές σημαίες ευκαιρίας σήκωσε ποτέ.

Σε προβληματίζει η απήχηση του Σεφερλή; Πρόβαλε άλλους καλλιτέχνες πιο καλλιεργημένους, άλλες παραστάσεις υψηλότερης ποιότητας.

Ο έπαινος -φευ- αντίθετα με τον ψόγο απαιτεί γενναιοδωρία. Ψυχικό περίσσευμα.-»

Δυστυχώς για την κα Ακρίτα, πλέον κι οι πέτρες ακόμα έχουν αντιληφθεί τα κίνητρά της - και είναι αυτά που την εκθέτουν πικρά. 

Δυστυχώς, δεν κόπτεται για καμιά θεατρική ποιότητα η εν λόγω. Για την τσιπρική αριστεροσύνη ξεσπάθωσε. Επειδή ο Μάρκος Σεφερλής έβαλε εσχάτως στο στόχαστρο της βιτριολικής του σάτιρας τον προστατευόμενο-προστάτη πρωθυπουργό της συγγραφέως-τηλεπερσόνας. Τόσο απλά. Και τώρα λούζεται την κατακραυγή».