TV & Media

15 χρόνια ATHENS VOICE: Η περιπέτεια συνεχίζεται

Ο χρόνος, τελικά, αποδεικνύει τα πάντα, ποιος είναι και πόσο αληθινός είναι ο καθένας

14241-108382.jpg
Φώτης Γεωργελές
ΤΕΥΧΟΣ 681
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cover_100_aidinis.jpg
H πρώτη ομάδα της ATHENS VOICE σε σκίτσο του Διαμαντή Αϊδίνη

Η ATHENS VOICE, από την πρώτη κιόλας Πέμπτη που ξεφορτώθηκαν τα πρώτα πακέτα εφημερίδων στο πεζοδρόμιο της Χαρ. Τρικούπη, δεν ήταν μόνο ένα Μέσον. Ήταν πομπός και δέκτης μαζί, έφτιαχνε μια κοινότητα, αναζητούσε συγγενείς περιπτώσεις στους δρόμους αυτής της πόλης.

Η ATHENS VOICE δεν ήταν μόνο η φωνή ενός πομπού. Ήταν η φωνή όσων μιλούσαν χρησιμοποιώντας αυτό τον πομπό για να τους ακούσει η πόλη. Δεν είναι περίεργο που όταν πέρυσι τέτοιο καιρό η VOICE εξέπεμψε πρώτη φορά και στα FM, το σύνθημα ήταν «Υour Voice is our Favorite Sound».

Μιλήσαμε με όλους και τους ακούσαμε όλους προσεκτικά. Μας είπαν για τις ελπίδες και τους φόβους τους, για την πόλη που μας μεγαλώνει και τη ζωή τους σ’ αυτή, μας μίλησαν για μακρινές πατρίδες, έστειλαν μηνύματα «σε είδα» σε κάποιον, μίλησαν βρώμικα, μίλησαν συγκινητικά, τρυφερά, άγρια, έξυπνα, θυμωμένα καμιά φορά. Δεν έχει σημασία πώς, μόνο να μιλάμε μεταξύ μας, να συνεννοούμαστε. Έστω και με τα μάτια. Σ’ αυτό το συλλεκτικό τεύχος, σήμερα, είναι συγκεντρωμένες γνωστές φωνές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, άνθρωποι αξιόλογοι, διάσημοι, επιδραστικοί πριν ακόμα η λέξη influencer υπάρξει, άνθρωποι που μίλησαν μαζί μας και μαζί σας μέσω αυτού του Δικτύου που λέγεται κοινότητα της ATHENS VOICE. Δεν είναι όλοι, δεν είναι οι μόνοι, δεν χωρούσαν όλοι σε 200 σελίδες αλλά αυτό το αφιέρωμα θα συνεχιστεί και θα συμπληρώνεται στο athensvoice.gr, μέχρι να τους θυμηθούμε και να τους ευχαριστήσουμε όλους.

Δεν είναι πολύ εύκολο να κάνεις αναδρομή στη ζωή σου. Από εκείνο το φθινόπωρο του 2003 μέχρι σήμερα, πολλά άλλαξαν στην πόλη μας, την πατρίδα μας, τη ζωή μας. Ο χρόνος μάς ωριμάζει όλους. Μας διαλύει τις αυταπάτες, μας προσγειώνει οδυνηρά καμιά φορά, αλλά συγχρόνως μας κάνει και πιο σοφούς. Ο χρόνος, τελικά, αποδεικνύει τα πάντα, ποιος είναι και πόσο αληθινός είναι ο καθένας.

15 χρόνια μετά, είμαστε πάντα εδώ, στο ίδιο πεζοδρόμιο, στον τοίχο μόνο της πολυκατοικίας μας υπάρχει ένα τεράστιο παράθυρο που δείχνει την πόλη και στο βάθος τον Λυκαβηττό. Το 2003 ήμασταν 10 άνθρωποι, τώρα η ATHENS VOICE είναι πάνω από 100 άνθρωποι και μια Φωνή που, έντυπα, διαδικτυακά και ραδιοφωνικά, απευθύνεται σε ολόκληρο τον κόσμο με πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια.

Το free press free voice κάθε Πέμπτη έγινε athensvoice.gr, η φωνή που συνδέει την πόλη κάθε λεπτό, και τώρα ATHENS VOICE Radio 102.5, η φωνή της Αθήνας, το soundtrack της πόλης.

Η σημερινή εφημερίδα είναι μια πρώτη γεύση του πώς θα είναι η ATHENS VOICE την επόμενη 15ετία. Όταν οι σελίδες θα ζωντανεύουν στην οθόνη του κινητού μας, το χαρτί θα συνδυάζεται με τις εικόνες και τα άρθρα θα «βλέπονται» με μουσική υπόκρουση τη φωνή του 102,5 FM.

Συνταξιδιώτες σ’ αυτό το ταξίδι των 15 χρόνων, σας ευχαριστούμε που είσαστε μαζί μας. Όλους, ακόμα κι αυτούς που δεν ξέρουμε. Να προσέχετε τον εαυτό σας, να είμαστε όλοι καλά για να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι και τα επόμενα 15 χρόνια. Μείνετε συντονισμένοι.

Η περιπέτεια συνεχίζεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ