TV & Media

Γιατί ο Άντονι Χόπκινς δεν μιλάει με τη μοναχοκόρη του εδώ και 20 χρόνια

«Όπου και να βρίσκεσαι Άμπιγκεϊλ, σου εύχομαι καλή τύχη»

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
18883762.jpg
©abigailhopkins.com / EPA - CARLO FERRARO

Ο 80χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Άντονι Χόπκινς έχει αποκτήσει μία και μοναδική κόρη, η οποία είναι σήμερα 48 ετών. Ωστόσο, η τελευταία τους κοινή φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από 27 ολόκληρα χρόνια, όταν η Άμπιγκεϊλ ήταν μόλις 21 ετών. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, πατέρας και κόρη έχουν ανταλλάξει τα τελευταία 20 χρόνια μόλις και μετά βίας έχουν ανταλλάξει δυο κουβέντες.

«Δεν πρέπει σώνει και ντε να συμπαθείς την οικογένειά σου»

Μάλιστα, ο ίδιος ο Χόπκινς παραδέχτηκε πριν από λίγο καιρό πως δεν γνωρίζει αν η κόρη του έχει αποκτήσει παιδιά, ενώ ομολόγησε κυνικά ότι δεν τον ενδιαφέρει κιόλας. Για την ακρίβεια, ερωτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους Radio Times αν ήταν παππούς και εκείνος απάντησε: «Δεν έχω ιδέα. Οι άνθρωποι χωρίζουν. Οικογένειες διαλύονται και ξέρεις, συνεχίζεις απλά τη ζωή σου. Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές. Δεν ενδιαφέρομαι έτσι κι αλλιώς (σ.σ. για το αν έχω γίνει παππούς)». «Δεν πρέπει σώνει και ντε να συμπαθείς την οικογένειά σου. Τα παιδιά δεν συμπαθούν τους πατεράδες. Δεν είσαι υποχρεωμένος να αγαπάς τον άλλον» πρόσθεσε κι επεσήμανε: «Ναι είναι σκληρό, αλλά η ζωή είναι σκληρή».

Φίλοι της Άμπιγκεϊλ, που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, είπαν στην εφημερίδα ότι η 48χρονη έχει αναστατωθεί από τα κυνικά λόγια του πατέρα της. «Είναι ακόμη πολύ πληγωμένη από την όλη κατάσταση. Η όποια σχέση της μαζί του είχε μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή της» δηλώνει το περιβάλλον της. «Κάθε φορά που προσπαθεί να προχωρήσει, τον βλέπει παντού, σε αφίσες, στην τηλεόραση, στα λεωφορεία… Δεν είναι σαν τους άλλους πατεράδες. Και παρά το γεγονός ότι ζουν στις δύο όχθες του Ατλαντικού της είναι αδύνατον να ξεφύγει. Της έχει προκαλέσει πολύ πόνο» προσθέτουν.

Σύμφωνα με το στενό περιβάλλον της 48χρονης, αυτός ο πόνος ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία. Η Άμπιγκεϊλ είναι καρπός του γάμου του Χόπκινς με τη Βρετανή ηθοποιό Πετρονέλλα Μπέικερ την οποία γνώρισε πάνω στη σκηνή και την  παντρεύτηκε το 1966. Τρία χρόνια αργότερα, γεννήθηκε η Άμπιγκεϊλ. Πάντως, σύμφωνα με τον βιογράφο του Χόπκινς Κουέντιν Φάλκ, τα πρώτα σύννεφα στον γάμο του Χόπκινς με την Μπέικερ άρχισαν να φαίνονται τους πρώτους τρεις μήνες και όταν ο ηθοποιός έμαθε για την εγκυμοσύνη της συζύγου του «είχε τόση ένταση που έμοιαζε με ένα μπουκάλι με σόδα έτοιμο να εκραγεί».

Όπως ήταν φυσικό, η γέννηση της Άμπιγκεϊλ δεν έσωσε τον ήδη προβληματικό γάμο. Ο Χόπκινς που έγινε πλέον περιζήτητος ηθοποιός, περνούσε πάρα πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα μακριά από την οικογενειακή εστία, ενώ και το ποτό είχε αρχίσει να του κρατά συντροφιά. Ο εθισμός του σύντομα ξέφυγε, με αναφορές να τον θέλουν να πηγαίνει στα γυρίσματα με ένα μπουκάλι τεκίλα. Ο ίδιος, ωστόσο, επιμένει ότι η φήμη αυτή ενέχει μια υπερβολή.

«Ακόμα και τώρα, βλέπω μικρά παιδιά και φρικάρω»

Το 2005 σε μια συνέντευξή του είχε παραδεχτεί ότι σε σχέση με την κόρη του, «ήμουν αλαζονικός και ήμουν έξω από αυτό (σ.σ. μεγάλωμα του παιδιού) επειδή ήμουν εξαιρετικά φοβισμένος. Ακόμα και τώρα, βλέπω μικρά παιδιά και φρικάρω. Υποθέτω ότι έτσι ήμουν και τότε. Νόμιζα ότι τα ήξερα όλα, έτσι η σχέση μου με τις εταιρείες θεατρικών παραγωγών και τους σκηνοθέτες ήταν αρκετά θυελλώδης. Έπινα πάρα πολύ και σχεδόν κατέστρεψα την υγεία μου και τη ζωή μου».

Μάλιστα, εξαιτίας του αλκοόλ γνώρισε και τη δεύτερη σύζυγό του, την Τζένη Λίντον, μια γραμματέα στα Pinewood Studios, όταν της ζητήθηκε το 1970 να πάει να «μαζέψει» τον ηθοποιό από το αεροδρόμιο του Χίθροου, διότι εκείνος ήταν ρτόσο μεθυσμένος που έχασε την πτήση του.

Έτσι, όπως λέει ο ίδιος, «βαθιά ανισόρροπος», άφησε την πρώτη του σύζυγο και την 14 μηνών κόρη του τον επόμενο χρόνο. Με την Τζένη παντρεύτηκε το 1973.

Και φυσικά, δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι μετά τον χωρισμό, η επικοινωνία μεταξύ του Χόπκινς και της Μπέικερ ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Η Άμπιγκεϊλ μεγάλωνε στο Πάτνεϊ, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο με τη μητέρα της και όπως η ίδια έχει πολλάκις εξομολογηθεί δεν έχει σχεδόν καμία ανάμνηση από την προ διαζυγίου εποχή.

«Ίσως να τον έβλεπα μία φορά τον χρόνο»

«Ίσως να τον έβλεπα μία φορά τον χρόνο» είχε πει σε συνέντευξή της το 2005. «Είναι ένα γεγονός που μου προκαλεί λύπη, αλλά πρέπει να προχωρήσω στη ζωή μου. Πάντα έτσι ήταν. Μία τον έβλεπα και μετά καθόλου» είχε προσθέσει.

Κι ενώ ο Χόπκινς γινόταν ολοένα και πιο επιτυχημένος, εκείνος και η Τζένη αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Λος Άντζελες, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη μεγαλύτερο από το ήδη υπάρχον μεγάλο χάσμα με την Άμπιγκεϊλ.

Το θέμα του με το ποτό, όχι απλώς εξακολουθούσε να υπάρχει, αλλά διογκωνόταν τώρα, με βότκα και τεκίλα. «Δεν είχα ξαναϋπάρξει ποτέ με κάποιον που να έπινε τόσο πολύ όσο εκείνος» είχε δηλώσει η Τζένη σε μια συνέντευξή της το 2004. «Πηγαίναμε για φαγητό σε εστιατόριο και παράγγελνε ένα μπουκάλι κρασί, χωρίς καν ακόμη να έχουμε φτάσει στα μισά του γεύματός μας, έπαιρνε κι άλλο. Αν πήγαινε σε πάρτι, δεν ήθελε ποτέ να γυρίσει σπίτι» είχε προσθέσει.

«Ένιωθε ότι την είχε εγκαταλείψει, ενώ εκείνος πήγε στο Χόλιγουντ για να κάνει όνομα»

Το 1975, εισήλθε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Πίσω στο Λονδίνο, η Άμπιγκεϊλ μεγάλωνε μόνη, χωρίς την πατρική φιγούρα. «Δεν τον συγχώρησε ποτέ για τον τρόπο που φέρθηκε στη μητέρα της. Τον κατηγορούσε για την έλλειψη αγάπης και τρυφερότητας, που ποτέ δεν πήρε από εκείνον. Ένιωθε ότι την είχε εγκαταλείψει, ενώ εκείνος πήγε στο Χόλιγουντ για να κάνει όνομα. Ακόμα κι όταν είχε μια κάποια επαφή μαζί της, εκείνος δεν ήταν ποτέ πραγματικά “εκεί”. Πάντα ήθελε να είναι ένας άλλος, να είναι στη σκηνή. Δεν του άρεσε η πραγματικότητα. Δυστυχώς, αυτό σήμαινε ότι δεν του άρεσε ούτε να είναι σύζυγος, αλλά ούτε και πατέρας» εξηγεί φίλος της 48χρονης στη Daily Mail.

«Έφτασα πολύ κοντά στην αυτοκτονία. Αιτία ήταν η ανύπαρκτη σχέση με τον πατέρα μου»

Το 1985, όταν ήταν 16 ετών, εκείνη και ο πατέρας της είχαν ένα τεράστιο καβγά πάνω στο πώς εκείνος φερόταν στη μητέρα της, η οποία είναι σήμερα 75 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, ενώ σπούδαζε αγγλική φιλολογία, η Άμπιγκεϊλ έπαθε νευρικό κλονισμό, κάτι που αποδίδεται στην ταραγμένη σχέση με τον πατέρα της. «Είχα κρατήσει για τόσα χρόνια μέσα μου τόσα πολλά συναισθήματα από την παιδική μου ηλικία, που έφυγε το μυαλό μου. Έφτασα πολύ κοντά στην αυτοκτονία. Ήταν η χειρότερη περίοδος της ζωής μου. Η ρίζα της αιτίας ήταν το γεγονός ότι ο πατέρας μου κι εγώ είχαμε μια σχέση με διαλείμματα, όταν ήμουν παιδί. Είχα πολύ θυμό και μεγάλο πένθος» είχε εξομολογηθεί.

Εν τω μεταξύ, και ο πατέρας της στο Λος Άντζελες πάλευε με τους δικούς του δαίμονες. Ένα βράδυ του 1982, είπε στην Τζένη ότι πάει μια βόλτα με το αυτοκίνητο και τελικά, ανέβηκε σε ένα βουνό όπου έμεινε για πέντε μήνες. Η Τζένη μετακόμισε στο Λονδίνο, ενώ εκείνος έκανε σχέση με την Τζόις Ίνγκαλς, μοντέλο και ηθοποιό που γνώρισε στους Ανώνυμους Αλκοολικούς. Ωστόσο, στα χαρτιά, εξακολούθησε να είναι παντρεμένος με την Τζένη μέχρι και το 2002. Μετά, φλέρταρε με την ιδέα να εγκαταλείψει την ηθοποιία και έζησε για δύο μήνες σαν χίπις στην έρημο. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, η καριέρα του όχι απλώς δεν παρήκμασε, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Το 1990 η πιο σημαντική συνάντηση πατέρα και κόρης

Το 1990 ξαναμίλησε με την κόρη του επειδή εκείνη θεώρησε πως ήρθε η ώρα να ξαναχτιστούν γέφυρες. Ο Χόπκινς περιέγραψε εκείνη τη συνάντηση ως «εξαιρετικά σημαντική», τόσο που ενώ εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική με το επίθετο Χάρισον, για να μην γίνουν συνειρμοί ούτε με τον πατέρα, αλλά ούτε και με τη μητέρα της, εκείνος είχε κάνει επαφές για να πείσει σκηνοθέτες και παραγωγούς να της δώσουν ρόλους. Σύμφωνα δε και με φήμες, της αγόρασε κι ένα διαμέρισμα μέχρι εκείνη να σταθεί στα πόδια της.

«Κρατούσε τον εαυτό του για τον εαυτό του κι εγώ κρατούσα τον εαυτό μου για τον εαυτό μου»

Η ίδια έχει δηλώσει για το πώς ήταν να παίζει δίπλα του: «Ήταν τόσο ένας δέσιμο μεταξύ μας όσο και μια επιμορφωτική εμπειρία». Ωστόσο, παραδέχεται ότι και τότε με το ζόρι αντάλλασσαν δυο κουβέντες και στο γύρισμα: «Κρατούσε τον εαυτό του για τον εαυτό του κι εγώ κρατούσα τον εαυτό μου για τον εαυτό μου».

Η μεταξύ τους επικοινωνία σταμάτησε διά παντός το 2001

Σύντομα, οι διαφωνίες και οι μεταξύ τους καβγάδες ξαναξεκίνησαν και εντέλει, ενώ εκείνη έπαιζε σε θέατρα στο Λονδίνο κι εκείνος ζούσε στις ΗΠΑ, η μεταξύ τους επικοινωνία σταμάτησε διά παντός το 2001.

Την επόμενη χρονιά, ο Χόπκινς εμφανίστηκε σε αμερικανικό ραδιόφωνο απευθύνοντας έκκληση προς την κόρη του να έρθει σε επαφή μαζί του: «Νομίζω ότι έχουμε αποξενωθεί. Δεν νομίζω ότι θέλει να ξέρει πολλά για μένα. Ελπίζω να είναι καλά. Το διαζύγιο με τη μητέρα της έγινε πριν από πολλά χρόνια. Θα έχει τους λόγους της (σ.σ. να μην μου μιλάει). Θα είναι πολύ απασχολημένη με τη δουλειά και όλα αυτά. Πρέπει να κάνει τα δικά της πράγματα. Νομίζω ότι είναι κάπου στην Αγγλία. Όπου και να βρίσκεσαι Άμπιγκεϊλ, σου εύχομαι καλή τύχη».

Μπορεί να ακουγόταν ειλικρινής σε εκείνη τη συνέντευξη, αλλά η Άμπιγκεϊλ που πλέον είχε μεταπηδήσει στη μουσική βιομηχανία, ιδρύοντας της δική της δισκογραφική εταιρεία το 2003, άκουγε τον αντίλαλο ενός ανθρώπου που παρά τα όσα ισχυριζόταν, έδειχνε ανίκανος και απρόθυμος να αλλάξει.

Το 2003, ο Χόπκινς παντρεύεται για τρίτη φορά την κατά 18 χρόνια νεότερή του Κολοβιανή έμπορο αντικών Στέλλα Άρογεϊβ. Το 2013 το ζευγάρι γιόρτασε τα 10 χρόνια έγγαμου βίου, με τον ηθοποιό να ευχαριστεί τη Στέλλα που τον βοήθησε να αφήσει πίσω του τους «άγριους τρόπους» του. Στο πάρτι της επετείου, η Άμπιγκεϊλ δεν έλαβε πρόσκληση.

Το Σύνδρομο Άσπενγκερ και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Στο πέρασμα των ετών, ο Χόπκινς απέδιδε τις κακές προσωπικές του σχέσεις σε μια σειρά παραγόντων, όπως τα δύσκολα παιδικά του χρόνια (μισούσε το οικοτροφείο όπου τον είχαν κλείσει οι γονείς του, καθώς του στέρησε την όποια οικογενειακή αφοσίωση), τοπ μπούλινγκ που δεχόταν από τους συμμαθητές του (στο οικοτροφείο τον φώναζαν Τρελό Χόπκινς) και το Σύνδρομο Άσπενγκερ με το οποίο διαγνώστηκε πρόσφατα. Πρόκειται για μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης. Ωστόσο, οι έχοντες την εν λόγω διαταραχή δυσκολεύονται στην κοινωνικοποίησή τους και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. «Ως παιδί ήμουν πολύ απομονωμένο και ποτέ δεν είχα έρθει κοντά με κανέναν. Μην ζητάς τίποτα, μην περιμένεις τίποτα. Αυτό είναι το μότο μου» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός. «Αν και προσπαθώ να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως ζεστό και φιλικό, μέσα μου ένιωθα πάντα άδειος, χωρίς συμπόνια, με πλήρη αδιαφορία για όλα στη ζωή μου».

Από την πλευρά της, η Άμπιγκεϊλ, δείχνει να έχει παραιτηθεί από οποιαδήποτε πλέον προσπάθεια να τα ξαναβρεί με τον πατέρα της. Φίλοι της λένε ότι δεν παραδέχεται σε ξένους ότι έχει συγγένεια με τον Άντονι Χόπκινς. Ακόμα και στο site της, δεν αναφέρει τίποτα, απλώς κάνει λόγο για «θεατρικό υπόβαθρο», παρά το γεγονός ότι πλέον χρησιμοποιεί το πραγματικό της επίθετο, το Χόπκινς.

Εκείνος δεν την έχει δει ποτέ σε καμία της μουσική παράσταση. «Δεν τον περιμένω να έρθει, παρά το γεγονός ότι θα ήθελα να τον δω στο κοινό» είχε δηλώσει η Άμπιγκεϊλ το 2006.

Για την ιστορία, η Άμπιγκεϊλ δεν έχει δικά της παιδιά.

Μερικά από τα βίντεο κλιπ της Άμπιγκεϊλ:

Abigail Hopkins I'll Be Waiting For You By The Bus Stand

Abigail Hopkins - Set Them Free Video

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ