TV & Media

Αντζελίνα Τζολί: «Λατρεύω που με βλέπω να γερνάω» (εικόνες)

Η πρώτη Λάρα Κροφτ είναι 42 ετών και δεν φοβάται το γήρας γιατί δείχνει ότι είναι ζωντανή

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είναι ένα από τα διάσημα πρόσωπα στον κόσμο. Ακόμα θεωρείται μία από τις πιο όμορφες και λαμπερές γυναίκες στον κόσμο. Η Αντζελίνα Τζολί, η πρώτη Λάρα Κροφτ, είναι σήμερα 42 ετών και μιλάει υπέροχα για τον εαυτό τους που τον βλέπει στον καθρέφτη να γερνάει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως εξέφρασε τις απόψεις της για το γήρας, τη βιομηχανία της ομορφιάς, τη μόδα και το πώς η ίδια εκπαιδεύει τις κόρες της.  

«Κοιτάζω στον καθρέφτη και βλέπω πως μοιάζω στη μητέρα μου κι αυτό με χαροποιεί. Με βλέπω να γερνάω και το λατρεύω, επειδή αυτό σημαίνει πως ζω- είμαι ζωντανή και μεγαλώνω. Αυτά που βλέπω σε μένα και μου αρέσουν δεν είναι ούτε στο σώμα ούτε στην εμφάνιση. Είναι περισσότερο το ότι βλέπω την οικογένειά μου στο πρόσωπό μου. Βλέπω την ηλικία μου», είπε η Αντζελίνα Τζολί.

EPA/NEIL HALL

Η Αμερικανίδα πρόσθεσε ότι αναγνωρίζει και βλέπει τα ελαττώματά της, αλλά δεν θεωρεί πια σημαντική την εξωτερική της εμφάνιση.

«Σίγουρα πέρασα κι εγώ τις φάσεις μου όταν ήμουν νέα και έβαζα τόνους μέικαπ σε όλο μου το πρόσωπο, αλλά ήμουν λίγο αγοροκόριτσο. Και μετά έγινα λίγο πανκ. Σήμερα είναι τάση να βάφεις τα μαλλιά σου μπλε, για παράδειγμα. Στις μέρες μου τα έβαφες ξανθά», δηλώνει στο InStyle. «Εγώ ποτέ δεν έχω πάει στο σπίτι μιας φίλης μου να βαφτούμε. Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα πουν, "Ας περάσουμε μια βραδιά που θα φτιάχνουμε η μία τα μαλλιά της άλλης". Ποτέ δεν ήμουν έτσι, αλλά το βρίσκω πολύ γλυκό», πρόσθεσε.    Σχετικά με το βάψιμό της, λέει πως συνήθως το μόνο που κάνει είναι να βάζει κονσίλερ επειδή έχει μαύρους κύκλους από τότε που ήταν 11 ετών. «Όταν έμεινα έγκυος, οι μαύροι κύκλοι έγιναν πιο έντονοι. Οπότε μια στο τόσο κάνω θεραπεία με λέιζερ για να τους καταπολεμήσω».

EPA/UNHCR/Ivor Prickett


Για την Τζολί οι όμορφοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που βάφονται, αλλά αυτοί που δεν λυγίζουν στις απόψεις των άλλων για το τι είναι πρέπον και το τι είναι όμορφο. «Με έλκυαν πάντα οι ξεχωριστοί άνθρωποι, οι διαφορετικοί, αυτοί που απλά είναι ο εαυτός τους», συμπληρώνει.

Θυμάται, επίσης, πάντα τα λόγια της μητέρας της: «Άσε με να δω την ψυχή σου. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της. Κάθε φορά που εκνευριζόμουν, μου έλεγε, "Άσε με να δω την ψυχή σου". Αυτό που εννοούσε ήταν, "Δείξε μου εσένα. Είσαι θυμωμένη; Άσε με να σε δω".

Kevin Winter/Getty-Ideal Images

Νομίζω πως κάπως έτσι έχω μεγαλώσει και τα παιδιά μου. Βάλε αυτό που έχεις μέσα σου μπροστά και βρες τον εαυτό σου, βρες ποιος είσαι».

EPA/JASON SZENES

Τέλος για την Τζολί η ομορφιά είναι το μυαλό. Όταν βλέπεις κάποιον με φλογερό πνεύμα, αυτό είναι σέξι. Ένας άνθρωπος με συμπόνια και πνεύμα και πάθος- δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό. Δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσες να φορέσεις ή να βάλεις στο πρόσωπό σου για να καλύψεις το ότι το μυαλό σου είναι κενό και η καρδιά σου σκοτεινή», καταλήγει.

AFP/SUZANNE TENNER