TV & Media

«Δεν κρυώνουμε, Ντι Κάπριο», διαμηνύει το πιο παγωμένο χωριό στον πλανήτη (video)

Οι κάτοικοι στο Οϊμιάκον «καθησυχάζουν» τον ηθοποιό με ice bucket challenge

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη δική τους απάντηση στις ανησυχίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την κλιματική αλλαγή έστειλε μια ομάδα παιδιών στο Οϊμιάκον της Σιβηρίας, το πιο παγωμένο κατοικήσιμο χωριό του πλανήτη (5.500 χλμ. ανατολικά της Μόσχας).

Ο διάσημος ηθοποιός είχε εκφράσει την ανησυχία του μέσω Instagram για την κλιματική αλλαγή, όταν ενημερώθηκε για τις θερμοκρασίες ρεκόρ που σημειώνονται στο συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη.

«Γεια σου, Λεο! Σε ευχαριστούμε που μας σκέφτεσαι. Μην ανησυχείς. Είμαστε όλοι καλά. (Να φανταστείς) Ο ήλιος ανέτειλε σήμερα. Έλα να μας επισκεφτείς. Θα κάνουμε ένα κρύο μπάνιο. Καλή τύχη» ανέφερε ένα από τα παιδιά στο video που κάνει τον γύρο των social media.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε σχολιάσει κάτω από το ντοκιμαντέρ Oymyakon (των Dominik Bari, Felipe Paiva και Petr Vinokurov): «Τα θερμόμετρα σπάνε όταν οι θερμοκρασίες φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ».

Είχε προσθέσει, μάλιστα: «Η κλιματική αλλαγή αποτελεί πραγματική απειλή για τις ζωές των ανθρώπων εκεί, επηρεάζοντας το έδαφος, τη χλωρίδα και την πανίδα».

Ένας Ρώσος μετεωρολόγος, ο Αλεξάντερ Αρζάκοφ, πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι «οι χειμώνες γίνονται ολοένα και πιο ζεστοί στην περιοχή» (Δημοκρατία των Σαχά ή Γιακουτία), επισημαίνοντας ότι οι -60 δεν αποτελεί ασυνήθιστη θερμοκρασία για τους κατοίκους που ζουν εκεί.

Με πληροφορίες από RT