TV & Media

Mega, ώρα μηδέν: Έκτακτη ενημερωτική εκπομπή των απλήρωτων εργαζομένων (video)

Δραματικές οι ώρες για τους επί 21 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δελτίο εργαζομένων του MEGA

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο Mega, οι οποίοι εργάζονται επί 21 μήνες απλήρωτοι και μόλις την Τετάρτη, μια ημέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας, πληροφορήθηκαν ότι το κανάλι δεν επρόκειτο να καταθέσει αίτηση για μία εκ των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από πρωτοβουλία των εργαζομένων, μεταδόθηκε έκτακτο δελτίο ειδήσεων, όπως έγινε και το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού Μιχάλης Ιγνατίου που βρίσκεται στο στούντιο αναφέρει ότι τα πράγματα για τους εργαζόμενους είναι πολύ δύσκολα αλλά «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκλεινε αυτό το κανάλι, οι μέτοχοι του οποίου είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες», ανέφερε.  Εκτίμησε ότι υπάρχει ακόμα χρόνος.

Από την πλευρά του, ο πρώην παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Μεγάλου Καναλιού Δημήτρης Καμπουράκης ανέφερε σε τηλεφωνική του παρέμβαση πως «από την αρχή είχα ψυχανεμιστεί ότι δεν θα γίνει τίποτα με το Mega. Κανένας, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τους μετόχους το ήθελε ανοιχτό».

Στο δελτίο μίλησε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που κάλεσε τους μετόχους και τις τράπεζες να φροντίσουν ώστε να υπάρξει λύση και κυρίως να δοθούν τα δεδουλευμένα. «Δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα ποσά, δεν αποτελούμε εξαίρεση από τους άλλους εργαζόμενους» είπε.

«Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει την προσπάθειά σας», δεσμεύτηκε.

Στο δελτίο παρενέβη και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου κάνοντας λόγο για «άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων».

Παρέμβαση, ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., έκανε και η πρώην δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη. Τόνισε ότι το κανάλι πρέπει να μείνει ανοιχτό και είναι η ώρα οι κόποι των εργαζομένων να ανταμειφθούν. Κάλεσε τους μετόχους να προσέλθουν για να λάβουν την άδεια. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο Mega δεν άρχισαν επί των ημερών της Ν.Δ.

Απ' την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως αντιπολίτευση στοχοποίησε το Mega. Είπε ότι θα πρέπει «να δούμε πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι». «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εξαιρετικό προβληματισμό» πρόσθεσε.

«Παρακολοθούμε την τελική πράξη ενός δράματος που παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων» είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός. 

Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτηρης Τσιόρδας, που έχει εργαστεί και στο Mega, ανέφερε ότι ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί το κανάλι. «Προφανώς το Mega είναι μία δύναμη» είπε. Ευχήθηκε να βρεθεί λύση ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Στο έκτακτο δελτίο προβλήθηκε και το tweet του επικεφαλής του Ποταμιού και πρώην δημοσιογράφου του σταθμού Σταύρου Θεοδωράκη στο ποίο αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Mega κράτησαν το κανάλι όρθιο χωρίς να πληρώνονται. Έφεραν 50 εκατομμύρια από διαφημίσεις. Και τώρα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και βέβαια να μην μείνει κανείς εργαζόμενος απλήρωτος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ