TV & Media

Στο «στόχαστρο» της Σκότλαντ Γιάρντ ο Κέβιν Σπέισι

Και 8 άτομα από την παραγωγή του House of Cards κατηγορούν τον ηθοποιό για ανάρμοστη συμπεριφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379779-783456.jpg
EPA/PETE MAROVICH

Βρετανοί αστυνομικοί του τμήματος παιδικής κακοποίησης και σεξουαλικών εγκλημάτων ερευνούν την καταγγελία ενός 32χρονου - σήμερα - άνδρα σε βάρος του ηθοποιού, Κέβιν Σπέισι. Ο 32χρονος μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα Sun και στο BBC είπε ότι ο διάσημος σταρ του επιτέθηκε πριν από εννέα χρόνια, ενώ εκείνος ήταν αναίσθητος έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο καταγγέλλων (τότε 23 χρονών) είχε προσεγγίσει τον Σπέισι την περίοδο που ο Αμερικανός ηθοποιός είχε αναλάβει τη διεύθυνση του ιστορικού θεάτρου του Λονδίνου Old Vic. Του είχε ζητήσει να τον βοηθήσει με την καριέρα του.

Οι δύο άνδρες είχαν καταναλώσει μαζί αλκοόλ στο σπίτι του Σπέισι και ο νεαρός επίδοξος ηθοποιός είχε λιποθυμήσει στον καναπέ. Όταν ξύπνησε - όπως εκείνος ισχυρίζεται - αντίκρισε τον Σπέισι να πραγματοποιεί μια σεξουαλική πράξη πάνω του. Σοκαρισμένος, είπε στον Αμερικανό σταρ να σταματήσει και σηκώθηκε κι έφυγε.

Αν και η ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ δεν αναφέρει ρητά το όνομα του Σπέισι, οι λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία της επίθεσης και την ημερομηνία που διαπράχθηκε δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας ότι ο ύποπτος δεν είναι άλλος από τον 58χρονο σταρ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του βραβευμένου ηθοποιού. Αυτή τη φορά 8 άτομα που εργάζονταν στην παραγωγή του πολιτικού δράματος «House of Cards» χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του Σπέισι «τοξική» στα γυρίσματα της σειράς.

Κανένας από τους οκτώ συνεργάτες δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, καθώς υπάρχει φόβος για ενδεχόμενα αντίποινα. Ωστόσο, ένας πρώην βοηθός παραγωγής εκμυστηρεύεται το χρονικό της παρενόχλησης, που συνέβη σε αρχική σεζόν της σειράς. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο με προορισμό γύρισμα στη Βαλτιμόρη. Ο Σπέισι οδηγούσε όταν «ξαφνικά και χωρίς καμία άδεια, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι μου. Σοκαρίστηκα», δήλωσε ο βοηθός παραγωγής. «Ήταν ένας άντρας σε ισχυρή θέση, ενώ εγώ κάτι σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης». Ο ίδιος δεν ανέφερε το περιστατικό σε επικεφαλής της σειράς ή στην αστυνομία, παρά μόνο σε συνεργάτη του.

Όταν έφτασαν στο γύρισμα, ο βοηθός παραγωγής τον βοήθησε να μεταφέρει τα πράγματά του από το αυτοκίνητο στον προσωπικό του χώρο. Όταν οι δύο άντρες βρέθηκαν εκεί, συνεχίζει ο ίδιος, «με στρίμωξε, μπλόκαρε την έξοδο και με προσέγγισε ακατάλληλα. Του είπα ότι δεν είμαι εντάξει με αυτό και δεν αισθάνομαι άνετα».

Έπειτα, ο Σπέισι έφυγε από τον χώρο οργισμένος και αναστατωμένος, μπήκε στο αμάξι του και αποχώρησε για το υπόλοιπο της ημέρας. Μήνες αργότερα, ο βοηθός είπε σε ανώτερό του ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλεί σεξουαλικά και η λύση που εκείνος πρότεινε  ήταν να μην τον αφήνει ποτέ μόνο μαζί του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Έτσι, η παρενόχληση σταμάτησε για αρκετό καιρό.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά ήταν ρουτίνα για τον Κέβιν Σπέισι και εκμεταλλευόταν τη θέση του για τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα πολύ τοξικό περιβάλλον για τους νέους άνδρες που συναναστρέφονταν μαζί του».

Άλλοι εργαζόμενοι της σειράς «House of Cards», συμφώνησαν με τα όσα ανέφερε ο βοηθός παραγωγής. Μέλος του συνεργείου είπε ότι εργάστηκε για τη σειρά και για τους έξι κύκλους και παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλούσε και τον άγγιζε. «Έβαζε τα χέρια του πάνω μου με περίεργους τρόπους. Μου έκανε μασάζ ή άγγιζε το στομάχι μου με μη φυσιολογικό τρόπο». Ο ίδιος εξήγησε ότι αισθάνονταν ιδιαίτερα άβολα με όλο αυτό και πως θα ήθελε πολύ να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά και χωρίς φόβο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ