TV & Media

Ο Όλιβερ Στόουν δεν καταδικάζει τον Γουαινστάιν

Που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Αν παραβίασε το νόμο, θα το μάθουμε. Για μένα, ένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να καταδικάζεται από ένα σύστημα τιμητών».

Αυτό δήλωσε ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης κ. 'Ολιβερ Στόουν για το μεγαλοπαραγωγό και εκατομμυριούχο του Χόλιγουντ κ.  Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο κ. Στόουν, μιλώντας  σε  δημοσιογράφους στο Μπουζάν της Νότιας Κορέας, όπου προεδρεύει στην κριτική επιτροπή του 22ου τοπικού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, είπε ακόμα:

  • «Πιστεύω στη θεωρία σύμφωνα με την οποία πρέπει να περιμένουμε έως την εκδίκαση της υπόθεσης»
  • Το Χόλιγουντ είναι «γεμάτο από ιστορίες φρίκης», αλλά οι κατηγορίες σε βάρος του Γουάινσταϊν για περιστατικά που έλαβαν χώρα επί σειρά πολλών ετών, είναι για την ώρα φήμες.
  • «Αυτό που περνάει [ο Γουαινστάιν] δεν είναι εύκολο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου εκείνης,, ήμουν ανταγωνιστής και πράγματι δεν τον γνώριζα. Έχω ακούσει ιστορίες φρίκης στον εργασιακό χώρο σε όλο τον κόσμο , συνεπώς δεν θα σχολιάσω κουτσομπολιά»

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γουάινσταϊν, ένας από τους πιο ισχυρούς παραγωγούς του Χόλιγουντ, αποπέμφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της ίδιας του της εταιρίας, της «The Weinstein Company», τρεις μέρες αφότου η «New York Times» δημοσίευσε  έρευνα που αποκάλυπτε σειρά κατηγοριών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και της Βρετανίας διεξάγουν έρευνα για τον 65άχρονο μεγιστάνα, ο οποίος κατηγορήθηκε για τέσσερις βιασμούς.