TV & Media

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στα 95 ποζάρει χαμογελαστή και συγχωρεί πολλά, αλλά όχι το «νεύμα» (εικόνα)

«Ήταν μια σκηνή από αυτές που μένουν»

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό. Την αρχή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με το άρθρο του για τον εκλιπόντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πήραν τη σκυτάλη διάφοροι πολιτικοί, σχολιαστές και τώρα ήρθε η σειρά της πρώην συζύγου, Μαργαρίτας Παπανδρέου.

Σε ηλικία 95 ετών η πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου ποζάρει στο περιοδικό «Down Town» και δίνει μερική άφεση αμαρτιών για τις απιστίες του και τη σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.  

Συγκεκριμένα η Μαργαρίτα Παπανδρέου λέει στη συνέντευξή της ότι έχει πλέον συγχωρέσει τον Ανδρέα για την απιστία του αλλά δεν δέχεται να σχολιάσει το νεύμα του τότε συζύγου της στην ερωμένη του, στο αεροσκάφος της επιστροφής από το νοσοκομείο του Χέρφιλντ.

Μαργαρίτα Παπανδρέου

«Βλέπω μια κορνίζα με τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου στην τραπεζαρία. Συνεπώς, τον έχετε συγχωρήσει;», ρωτά το περιοδικό και η κ. Παπανδρέου απαντά: «Δεν μου αρέσει η λέξη συγχώρησα, λες και ο Ανδρέας έκανε κάτι εναντίον μου. Η ερωτική έλξη για μια άλλη γυναίκα απλώς ικανοποιούσε τις ανάγκες του για εκείνη την εποχή. Ένιωσε, πιστεύω, ότι χρειαζόταν κάτι καινούριο στη ζωή του. Είχαμε μακροσκελείς συζητήσεις πριν από τον χωρισμό, αναπολώντας το κοινό μας ταξίδι στη ζωή. Είδα ότι τον βασάνιζε η 'ρήξη' μαζί μου. Πρότεινε κάτι σαν ένα προσωρινό διάστημα διάστασης. Εγώ είπα να κοιτάξουμε την πιθανότητα διαζυγίου. Τελικά, αυτό και αποφασίσαμε. Αφού έφυγε, διατηρήσαμε μια γραπτή επικοινωνία μεταξύ μας μέσω της κόρης μας, Σοφίας, αλλά από ένα σημείο και μετά αποφασίσαμε να ακολουθήσει καθένας τη ζωή του».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος αναφέρεται στην περιβόητη σκηνή με το «νεύμα» του Ανδρέα Παπανδρέου προς την «αεροσυνοδό» που έγινε κομμάτι της ελληνικής pop κουλτούρας. «Το ξέρετε ότι έγινε πρόσφατα αναπαράστασή της με Playmobil στην έκθεση G80’s», ρωτά. «No comment», απαντά η Μαργαρίτα Παπανδρέου και διευκρινίζει: «Ήταν μια σκηνή από αυτές που μένουν. Δεν ήμουν πολύ χαρούμενη όμως που την είδα. Είχα κάποιες συναισθηματικές αντιδράσεις. Από την άλλη είμαι συνηθισμένη σε πολιτικές συμπεριφορές και προπαγάνδες και έτσι στην τελική δεν είναι κάτι που με ενοχλεί πλέον τόσο».