- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έφυγε» από τη ζωή ο Μίνως Κυριακού
Βαρύ πένθος στον ΑΝΤ1 για έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα
Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μίνως Κυριακού, ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του, Θοδωρής, στο Πόρτο Χέλι, ενώ, μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.
Λίγα λόγια για τον Μίνωα Κυριακού
Ο Μίνως Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προγόνους του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας, ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε, λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.
Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας. Σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976 ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, αρχικά με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο εκλιπών ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό. Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2004 ο Μίνως Κυριακού παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισαν φέτος. Ο ίδιος είχε δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι έκανε γνωστό η ίδια μέσα από ανάρτησή της
Τι αναφέρει ο Κυριάκος Τσολάκης
«Κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα» - Η ανακοίνωση του Ομίλου
Όσα έγραψε ο μετεωρολόγος για το τέλος της συνεργασίας του με το κανάλι
Επιστροφή στα παλιά τηλεοπτικά λημέρια
Πέθανε σε ηλικία 57 ετών ο γνωστός τραγουδιστής
Μια μικρή ιστορική αναδρομή στην καλτ πλευρά της ελληνικής τηλεόρασης που έγινε συλλογική απόλαυση
Πώς φτιάχτηκε μια συνταγή αυθεντικής ελληνικής τηλεοπτικής καλτίλας
Ο Τζέρι Σπρίνγκερ έκανε την trash TV παγκόσμιο φαινόμενο και το όνομά του συνώνυμο των οικογενειακών καβγάδων
Στις νύχτες των αισθήσεων και των παραισθήσεων, υπήρξε μία εκπομπή που δίδαξε αγνό, ελληνικό καλτ χωρίς περιορισμούς και αναχώματα
Όλοι τον θυμούνται ως «Μίστερ Μπούτια», όμως ήταν ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος που βρήκε καταφύγιο στα τηλεοπτικά στούντιο της ελληνικής καλτίλας
Από το «Το Φτυάρι» και το TV Magic στο TikTok
Η παρουσιάστρια εδώ και χρόνια γνωρίζει νέες δόξες μέσα από το YouTube και το Tik Tok και υπάρχει λόγος γι’ αυτό
Υπήρχαν εποχές που μέσα στο λουμπεναριό και την αλητεία η ελληνική τηλεόραση έγραφε ιστορία
Νέα τηλεοπτική στέγη μετά την αποχώρησή της από το OPEN
Τα μυστικά των νέων επεισοδίων - Κάποιοι κάνουν νέα αρχή, κάποιοι αλλάζουν συνήθειες
Έχει ταυτοποιηθεί ένα ακόμη άτομο
Η ανακοίνωση του καναλιού
Η γλυκιά διακοπή σκόρπισε χαμόγελα στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.