- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Έφυγε» από τη ζωή ο Μίνως Κυριακού
Βαρύ πένθος στον ΑΝΤ1 για έναν από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα
Σε ηλικία 75 ετών έφυγε από τη ζωή ο Μίνως Κυριακού, ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1. Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδρυτής του ομίλου ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του, Θοδωρής, στο Πόρτο Χέλι, ενώ, μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.
Λίγα λόγια για τον Μίνωα Κυριακού
Ο Μίνως Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προγόνους του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας, ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε, λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.
Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας. Σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976 ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, αρχικά με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο εκλιπών ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό. Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2004 ο Μίνως Κυριακού παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισαν φέτος. Ο ίδιος είχε δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημιουργός σειρών όπως οι «Τρεις Χάριτες» μίλησε για τα νέα δεδομένα στην ελληνική τηλεόραση
Εκ διαμέτρου αντίθετες οι απόψεις των παρουσιαστριών μετά το τέλος της εκπομπής Real View
Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Το ΄χουμε»
«Δεν θα με δείτε να γίνομαι καθηγήτρια», ξεκαθάρισε η ηθοποιός
Ο παρουσιαστής άφησε αιχμές κατά συναδέλφων του on air, μιλώντας για τα σχόλια που δέχεται όλη τη σεζόν
«Ο Γιώργος Μαργαρίτης ερχόταν κάθε μέρα στο νοσοκομείο και μου έλεγε "Σταρόβα πεθαίνω για σένα"»
«Δεν το έχω το επιχειρείν, μέχρι σήμερα είμαι με χρέη», δήλωσε ο ηθοποιός
Τι αναφέρει ο πατέρας του για την αποθεραπεία του παίκτη του Survivor
«Η οικογένειά της είναι φανταστική. Δεν την άφησαν ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Τραϊανό Δέλλα, ήταν μια βιβλική φιγούρα»
«Θέλω να κάνετε τον σταυρό σας για εμένα και να πάνε όλα κατ' ευχήν»
Τα ΜΜΕ δεν ξέρουν πού να σταματάνε, το γνωρίζουμε αυτό, όμως πόσα κακοποιητικά λάθη να αντέξουν οι ογκολογικοί ασθενείς και οι οικογένειές τους...
Προβάλλονται κάποιοι άνθρωποι επειδή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, ή το κοινό ενδιαφέρεται γι’ αυτούς επειδή προβάλλονται;
Η εμφάνιση του Κώστα Δόξα που προκάλεσε αίσθηση
Ο σταθμός του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα
Ο Αμερικανός πρόεδρος πανηγυρίζει για την αυλαία του The Late Show
Οι δύο δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεκδικώντας δικαίωση μετά την απομάκρυνσή τους
Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετική θέση στον τομέα ειδήσεων και ενημέρωσης του καναλιού
Η ηθοποιός μίλησε για τη διαδρομή της στο θέατρο στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου
Συνομιλίες για την επικαιρότητα, τη μνήμη και τον τρόπο που δίνουμε νόημα στα γεγονότα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.