TV & Media

Πρίγκιπας Χάρι: Ποιος από εμάς θέλει να γίνει βασιλιάς; Κανείς. Ούτε ο Ουίλιαμ (εικόνες, video)

Τα λέει «έξω από τα δόντια» για την κηδεία της μαμάς του και το συντηρητισμό της βρετανικής μοναρχίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
360202-746110.jpg
Jonathan Brady/WPA Pool-IDEAL/Getty Images

Κανείς από τη βασιλική οικογένεια δεν θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα, δηλώνει ο αποκαλυπτικός και αντικομφορμιστής πρίγκιπας Χάρι σε συνέντευξή του σε αμερικανικό περιοδικό, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Πρίγκιπας Χάρι

«Υπάρχει κάποιος στη βασιλική οικογένεια που θέλει να γίνει βασιλιάς ή βασίλισσα; Δε νομίζω. Ούτε καν ο Ουίλιαμ», σχολίασε ο 5ος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου της Αγγλίας στο περιοδικό Newsweek. «Το κάνουμε για το γενικότερο καλό του λαού», πρόσθεσε.

Ο 32χρονος πρίγκιπας άσκησε δριμύτατη κριτική στην οικογένειά του αναφερόμενος στην κηδεία της μητέρας του το 1997. Χαρακτήρισε απαράδεκτο ότι ανάγκασαν ένα παιδί 12 ετών (σε αυτήν την ηλικία έχασε τη μαμά του) να ακολουθεί τη νεκρώσιμη πομπή και το φέρετρο της νεκρής μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, στους δρόμους του Λονδίνου. Ο Χάρι ήταν κυρίως επικριτικός με τον πατέρα του Κάρολο για εκείνη την απόφαση.  «Κανένα παιδί δεν πρέπει να ζήσει αυτή τη δοκιμασία. Δεν πρέπει να ζητηθεί ποτέ και από κανένα παιδί. Πιστεύω ότι σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά», υπογράμμισε ο 32χρονος πρίγκιπας Χάρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος πρόσφατα αποκάλυψε ότι χρειάστηκε ψυχολογική και συμβουλευτική στήριξη για να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. «Η μαμά μου είχε μόλις πεθάνει και εγώ έπρεπε να περπατήσω πίσω από το φέρετρό της περιτριγυρισμένος από πλήθος κόσμου, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι με κοιτούσαν από την τηλεόραση».

Πρίγκιπας Χάρι

Πρίγκιπας Χάρι

Ο Χάρι μίλησε για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμού της μοναρχίας. Η συνέντευξή του αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις του Μπάκιγχαμ. Δεν είναι σύνηθες για ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας να λέει ότι εκτελεί τα καθήκοντά του επειδή πρέπει και όχι επειδή το θέλει.  Ήδη η φιλομοναρχική Daily Mail κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Χάρι: Κάνεις δεν θέλει το θρόνο».

Πρίγκιπας Χάρι

Τέλος ο νεαρός πρίγκιπας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη γιαγιά του και βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, επειδή τους άφησε «χαλαρούς» σε ζητήματα πρωτοκόλλου, καθηκόντων και συμπεριφοράς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ