TV & Media

Ο Σάκης Ρουβάς «χόρεψε» το Κρεμλίνο με το συρτάκι του Ζορμπά (video)

Μια συγκινητική και ξεσηκωτική βραδιά με έντονο ελληνικό χρώμα στην Μόσχα

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328585-679198.png

«Είμαι ευτυχής και ευγνώμων για τη συγκλονιστική, μαγική Ελληνορωσική αγκαλιά αγάπης σήμερα στο Κρεμλίνο. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής», έγραψε ο Σάκης Ρουβάς στο λογαριασμό του στο Instagram όταν έπεσε η αυλαία της συγκινητικής εκδήλωσης που ήταν αφιερωμένη στο «έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016» και πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου στη Μόσχα.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις Οκτ 24, 2016, 1:35μμ PDT

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν ο επικεφαλής αυτού του καλλιτεχνικού προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Μελίνα Ασλανίδου, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, αλλά και μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές, που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική πολυμορφία των δύο χωρών.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης melina aslanidou (@officialaslanidoumelina) στις Οκτ 24, 2016, 9:06πμ PDT

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το γνωστό Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», την Ανδρική Χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας και την πολύ γνωστή Βυζαντινή Χορωδία «Thessalonikeis Umnodei» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο. Συνέχισε με τους κορυφαίους Πόντιους λυράρηδες, αδερφούς Τσαχουρίδη με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Στρατιωτικού Ιστορικού Ιδρύματος της Ρωσίας, της ομάδας για συνεργασία του Συμβουλίου Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γενικός χορηγός της εκδήλωσης, ενός από τα πιο λαμπρά γεγονότα του αφιερωματικού έτους, ήταν το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Ο Σάκης Ρουβάς σήμερα το πρωί επισκέφθηκε ρωσικό σχολείο στην Μόσχα, στο οποίο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός. 

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Sakis Rouvas (@sakisrouvas) στις Οκτ 25, 2016, 5:21πμ PDT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ