TV & Media

Σούζαν Σάραντον: «Τα 'χωσε» στο CNN για την κάλυψη του διαζυγίου Τζολί-Πιτ

«Προτεραιότητες. Άλλοι ασχολούνται με χωρισμούς κι άλλοι με τον θάνατο ενός άοπλου»

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325144-670700.jpg
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Σε κατάσταση υστερίας τελεί ο κόσμος των social media από τη στιγμή που έσκασε η είδηση ότι το «πιο όμορφο» ζευγάρι του Χόλιγουντ χωρίζει. Η είδηση πως η Αντζελίνα Τζολί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπραντ Πιτ κυριάρχησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης του κόσμου. Στα περισσότερα ως πρώτη είδηση. Αυτή η ιεράρχηση των ειδήσεων είναι που ενόχλησε ιδιαίτερα μια άλλη μεγάλη και λίγο πιο πολιτικοποιημένη σταρ του Χόλιγουντ, την Σούζαν Σάραντον.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός άσκησε σκληρή κριτική στο CNN, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έγκριτα δίκτυα της αμερικανικής τηλεόρασης. «Προτεραιότητες CNN», έγραψε με σκωπτική διάθεση η Σάραντον. «Τεράστια κάλυψη για το διαζύγιο Τζολί-Πιτ και ούτε μια γραμμή για το θάνατο ενός ακόμη άοπλου Αφροαμερικανού, μόλις 40 ετών, από αστυνομικούς», συνεχίζει η ηθοποιός. Η Σάραντον αναφέρεται στο θάνατο του Τέρενς Κράτσερ από την Τάλσα της Οκλαχόμα.

Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από το ελικόπτερο της Αστυνομίας δείχνουν ότι το θύμα κατευθύνεται με τα χέρια ψηλά προς το αυτοκίνητό του και όταν φθάνει κοντά στη θέση του συνοδηγού πέφτει αρχικά αναίσθητος από το τίζερ και στη συνέχεια πυροβολείται θανάσιμα από την αστυνομικό Μπέτι Σέλμπι. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 40χρονος Αφροαμερικανός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο εκείνο το απόγευμα, αλλά ο Ντεμάριο Σίμονς, ένας από τους δικηγόρους της οικογένειας Κράτσερ, ανέφερε πως ο Τέρενς πέθανε στον δρόμο.

Προσφάτως η Σούζαν Σάραντον υπερασπίστηκε και τον Αφροαμερικανό σταρ των Σαν Φρανσίσκο 49ers (NFL), Κόλιν Καπέρνικ, ο οποίος αρνήθηκε να σηκωθεί στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στους Αφροαμερικανούς κι ενάντια στη ρατσιστική βία. Μια κίνηση που σχολιάστηκε και τον γνωστό φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Τζέιμς Γκιστ.  «Αλλά όλοι λένε "Άντε γαμ**** Κόλιν Κάπερνικ". Πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν πριν το "Έθνος Μας" συνειδητοποιήσει πως είναι σωστό ή Δίκαιο... Ανεξαρτήτως πόσο πιστό μπορεί να 'ναι ένα σκυλί, αν το κλωτσήσεις αρκετά, θα σου δαγκώσει τον κώλο. #ΌνταςΜαύροςΣτηνΑμερική». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ