TV & Media

Ο Ντι Κάπριο «ξεσπάθωσε» στο Νταβός (video)

«Αρκετά πια» με την απληστία των πολυεθνικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318029-626291.jpg
EPA/LAURENT GILLIERON

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στο πολυτελές χειμερινό θέρετρο του Νταβός ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατά των πολυεθνικών κολοσσών του πετρελαίου και του ενεργειακού κλάδου εν γένει. Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός και «αγγελιοφόρος» της ειρήνης για θέματα κλιματικής αλλαγής ζήτησε από τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και του κόσμου των επιχειρήσεων να πάρουν μέτρα για να σταματήσει η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

«Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να επιτρέπουμε να καθορίζεται το μέλλον της ανθρωπότητας από την απληστία των βιομηχανιών του άνθρακα, του πετρελαίου και του αερίου. Εκείνοι που ελέγχουν τις βαριές βιομηχανίες αρνούνται την περιβαλλοντική καταστροφή. Κάνουν πως δεν βλέπουν. Φτάνει πια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η ιστορία θα μας ορίσει υπεύθυνους για το κακό που γίνεται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι διατηρούν τα κέρδη τους και να συγκαλύπτουν την αλλαγή του κλίματος. Αρκετά πια. Ως εδώ», είπε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Απηύθυνε έκκληση για επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ανακοίνωσε πως ο ίδιος μέσω του Ιδρύματος που διαθέτει για τον σκοπό αυτό, προχωρά σε δωρεά 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος, έλαβε στο Νταβός το βραβείο Crystal Award για τη συμβολή του στη «βελτίωση της κατάστασης του κόσμου».

Το ποσό θα διατεθεί σε πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις και πιο συγκεκριμένα στην Oceana (6 εκατομμύρια), στην Skytruth for Global Fishing Watch (1 εκατομμύριο), στο Nature Conservancy (3,2 εκατομμύρια), στο Rainforest Action Network και Haka για την προστασία του δάσους της Σουμάτρα (3,2 εκατομμύρια), στο Clearwater and the Ceibo Alliance (3,4 εκατομμύρια) και στο Solutions Project (1,5 εκατομμύρια).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ