TV & Media

Ο ταλαντούχος κύριος Uggie έφυγε από τη ζωή (video, εικόνες)

Το τζακ ράσελ τεριέ του οσκαρικού «The Artist» υποβλήθηκε σε ευθανασία λόγω όγκου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ευθανασία υποβλήθηκε ο αξιαγάπητος και ταλαντούχος κ. Uggie, τον οποίο γνωρίσαμε στο ασπρόμαυρο φιλμ του Michel Hazanavicius «The Artist» δίπλα στον Γάλλο ηθοποιό Jean Dujardin. Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή μέσω της ιστοσελίδας TMZ.

image

Ο Uggie, ένα ταλαντούχο τζακ ράσελ τεριέ, κέρδισε φήμη, φίλους και βραβεία, όπως το «Golden Collar Award», το «Palm Dog Award» στις Κάννες και έγινε ο πρώτος σκύλος που άφησε τα αποτυπώματά του δίπλα σε εκείνα των μεγαλύτερων αστέρων του Χόλιγουντ μπροστά από το «Grauman’s Chinese Theatre», αποκτώντας το δικό του αστέρι στη λεωφόρο των διασημοτήτων στο Χόλυγουντ, στο «Walk of Fame».

Ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς τετράποδου, ο Κολομβιανός εκπαιδευτής σκύλων Όμαρ Βον Μίλερ, αναγκάστηκε να πάρει την δύσκολη απόφαση της ευθανασίας, καθώς ο 13χρονος Uggie έπασχε από καρκίνο του προστάτη. Ο Μίλερ είχε «υιοθετήσει» τον Uggie από καταφύγιο για σκύλους, αφού οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του τον είχαν εγκαταλείψει γιατί ήταν πολύ άτακτος.

image

Το καφέ - άσπρο τζακ ράσελ τεριέ είχε εμφανιστεί στην ταινία «Water for Elephants», δίπλα Reese Witherspoon και τον Robert Pattinson, καθώς και σε πολλά διαφημιστικά για την τηλεόραση, αφού είχε ξεκινήσει την καριέρα του από διαγωνισμούς σκύλων.


ΦΩΤΟ: EPA/MICHAEL NELSON