- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τη σκέψη του πίσω από την ανάρτηση που προκάλεσε συζητήσεις με τον όρο «influencer Χριστός» εξήγησε ο Αλέξανδρος Τσουβέλας.
Τη σκέψη του πίσω από την ανάρτηση που προκάλεσε συζητήσεις με τον όρο «influencer Χριστός» εξήγησε ο Αλέξανδρος Τσουβέλας, ξεκαθαρίζοντας ότι το σχόλιό του δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή έννοια των influencers και τη διαφήμιση προϊόντων.
Όπως ανέφερε, η αναφορά του αφορούσε αποκλειστικά την έννοια της επιρροής και το αποτύπωμα που μπορεί να αφήσει ένας άνθρωπος στον κόσμο.
Η επίμαχη δημοσίευση έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων στο Facebook, όπου ο κωμικός έγραψε πως «ο μεγαλύτερος influencer ήταν ο Χριστός» και ότι «είχε μόλις 12 followers».
Η ανάρτηση κατέβηκε λίγο αργότερα και ακολούθησαν αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, με τον ίδιο να δέχεται κριτική για τον τρόπο διατύπωσης.
Μιλώντας στην εκπομπή Το Πρωινό τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, ο Αλέξανδρος Τσουβέλας υποστήριξε ότι η ανάρτηση διαγράφηκε από τον αλγόριθμο λόγω θρησκευτικού περιεχομένου.
Παράλληλα τόνισε πως χαρακτήρισε τον Χριστό «τον μεγαλύτερο influencer όλων των εποχών» με την αρχική σημασία του ρήματος «επηρεάζω», λέγοντας ότι επηρέασε την ανθρωπότητα όσο κανείς άλλος, χάραξε τον χρόνο και δίδαξε την αγάπη.
«Έγινε ένα report. Πλέον ο αλγόριθμος αν δει και μία ανάρτηση που αφορά θρησκευτικό περιεχόμενο μπορεί να το κατεβάσει και ο ίδιος, χωρίς να αναλύσει πολλά. Στη συνέχεια έβαλα και ένα τραγούδι με τον "Θεό αντάμα" να δω αν θα το κατεβάσει. Δεν νομίζω ότι προκάλεσα. Έγραψα ότι ο πρώτος influencer, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, για εμένα που πιστεύω, είναι ο Χριστός. Πολλοί μπέρδεψαν τη λέξη influencer με αυτούς που διαφημίζουν εσώρουχα και τσιγάρα. Influence σημαίνει επηρεάζω. Για εμένα, αυτός που έχει επηρεάσει περισσότερο τον πλανήτη είναι ο Χριστός, γιατί χάραξε τον χρόνο, όπως έγραψα. Παγκοσμίως λέμε προ Χριστού και μετά Χριστόν. Όπως είπα, είχε μόνο 12 followers, 12 μαθητές», είπε και συμπλήρωσε:
«Η αγάπη υπάρχει παγκοσμίως και είναι πιο σημαντική από τους followers, τα χρήματα, και από όλα αυτά. Ήταν για εμένα μία πολύ χαλαρή δήλωση. Π0λλοί μου "την έπεσαν" ότι ο Χριστός δεν είναι influencer, και εκεί δημιουργήθηκε ένας μικρός χαμούλης, αλλά εγώ είμαι ήρεμος. Όχι δεν μετάνιωσα για τη δήλωσή μου, μπορώ να το πω ξανά δημόσια, δεν μετανιώνω καθόλου. Δεν έγραψα κάτι για το οποίο πρέπει να μετανιώσω».