Showbiz

Συγκινεί η Βούλα Πατουλίδου: Ούτε τα στολίδια, ούτε τα πιάτα είχαν ποτέ σημασία, σημασία είχαν οι καρέκλες

Είναι τα πρώτα Χριστούγεννα που περνά χωρίς τον άντρα της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συγκινεί η Βούλα Πατουλίδου για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον άντρα της – «Όση χρυσόσκονη κι αν ρίξεις, η απουσία κάθεται εκεί»

Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε η Βούλα Πατουλίδου αναφέροντας πως τίποτα δεν είναι πια το ίδιο φέτος για εκείνη, καθώς δε βρίσκεται πλέον στη ζωή ο αγαπημένος της σύζυγος, Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης.

Ο Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης έδινε σοβαρή μάχη με τον καρκίνο και τελικά έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο σε ηλικία 69 ετών. Ο θάνατός του σημάδεψε για πάντα τη ζωή της Βούλας Πατουλίδου που φέτος είναι η πρώτη φορά που θα περάσει τα Χριστούγεννα χωρίς εκείνον πλάι της.

«Έχω μια μανία να στολίζω τα πάντα. Ίσως γιατί δεν αντέχω το γυμνό τους. Ρίχνω χρυσόσκονη στις μέρες, τις ντύνω με παραμύθια, τις μπουκώνω με μαγεία, σαν παιδί που φοβάται το σκοτάδι και αφήνει το φως αναμμένο.

Σαν τις γιαγιάδες. Πάντα αυτές. Που στρώνουν τραπέζια για τα εγγόνια τους λες και ταΐζουν την ίδια τη ζωή. Τραπέζια βαριά, γεμάτα αγάπη, γεμάτα “φάε κι άλλο”, γεμάτα από εκείνη τη σιωπηλή γνώση πως τίποτα δεν κρατά για πάντα. Κακομαθαίνουν. Δίνουν. Ξεχειλίζουν. Σαν να πιστεύουν ότι αν σε χορτάσουν σήμερα, θα σε γλιτώσουν από την πείνα του αύριο.

Και μετά έρχεται εκείνη η στιγμή. Ήσυχα. Χωρίς προειδοποίηση. Που καταλαβαίνεις πως ούτε τα στολίδια, ούτε τα γεμάτα τραπέζια, ούτε τα πιάτα που περισσεύουν είχαν ποτέ σημασία. Σημασία είχαν οι καρέκλες. Οι άνθρωποι πάνω τους. Οι ανάσες, τα βλέμματα, τα χέρια. Και όταν μια καρέκλα μείνει άδεια, όση χρυσόσκονη κι αν ρίξεις, η απουσία κάθεται εκεί. Αμίλητη. Σπαρακτική.

Καλές γιορτές. Με τις καρέκλες σας γεμάτες».