- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκάλυψε ότι η Βέφα Αλεξιάδου είχε απομονωθεί τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατό της.
Ο γνωστός σεφ Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε με συγκίνηση για τους τελευταίους μήνες της ζωής της Βέφας Αλεξιάδου, αποκαλύπτοντας πως η αγαπημένη μαγείρισσα είχε απομονωθεί από το περιβάλλον της και είχε απομακρυνθεί από τους φίλους της. Όπως ανέφερε, «κάτι συνέβαινε» που την κρατούσε σε απόσταση, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες. Οι δηλώσεις του έγιναν στην εκπομπή «Breakfast@Star», με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατό της.
Η Βέφα Αλεξιάδου έφυγε από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2024, σε ηλικία 91 ετών, μετά από μακρά περίοδο προβλημάτων υγείας. Υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της ελληνικής γαστρονομίας, που καθόρισε επί δεκαετίες την τηλεοπτική και εκδοτική κουλτούρα γύρω από τη μαγειρική. Ο Ηλίας Μαμαλάκης τη χαρακτήρισε «μια κυρία με ήθος και σεμνότητα», επισημαίνοντας πως ξεκίνησε την πορεία της με διακριτικότητα, αλλά κατόρθωσε να εμπνεύσει αμέτρητες γυναίκες και νοικοκυρές να αγαπήσουν την κουζίνα.
«Ζούσε στη Χαλκιδική και πέθανε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια αξιοπρεπής γυναίκα, που ξεκίνησε πολύ απαλά και έδωσε σπουδαία μαθήματα στις γυναίκες της εποχής της», ανέφερε ο γνωστός μάγειρας. Όπως αποκάλυψε, η ίδια του είχε πει πως είχε πουλήσει εκατομμύρια βιβλία μαγειρικής, γεγονός που αποδεικνύει τη διαχρονική απήχησή της στο ελληνικό κοινό. Παρά την απομόνωση των τελευταίων χρόνων, το όνομά της παραμένει συνώνυμο της ελληνικής γαστρονομίας, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.