- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Μένει μια ανακούφιση ότι έχει κλείσει αυτός ο κύκλος»
Η ίδια στάθηκε και στις δυσκολίες της δικαστικής διαδρομής
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Μένει μια ανακούφιση ότι έχει κλείσει αυτός ο κύκλος»
Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους μίλησε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ για την υπόθεση Πέτρου Φιλιππίδη, μια διαδρομή που για την ίδια –και για πολλές γυναίκες– σημαδεύτηκε από ψυχική κόπωση αλλά και δύναμη.
«Ήταν μια διαδικασία πολύ δύσκολη ψυχικά για όλους και τώρα τελείωσε… σίγουρα όμως μια ανακούφιση προς το παρόν. Ότι δηλαδή έχει κλείσει αυτός ο κύκλος», σημείωσε η κ. Παπαχαραλάμπους, αφήνοντας να φανεί η αίσθηση ενός βάρους που επιτέλους κατέβηκε από τους ώμους της.
Σε ερώτηση για τα δικά της «μαθήματα», σημείωσε: «Δεν ξέρω αν πήρα μαθήματα από αυτό, περισσότερο κοινωνικά μαθήματα τα οποία δεν είναι και όλα θετικά».
Η ίδια στάθηκε και στις δυσκολίες της δικαστικής διαδρομής: «Το πόσο δύσκολη είναι αυτή η διαδρομή, ένας άνθρωπος που έχει υποστεί κάτι να πάει στα δικαστήρια…». Όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε δικαίωση ή ανακούφιση, απάντησε: «Ναι».
Ο Πέτρος Φιλιππίδης βρέθηκε στο επίκεντρο του ελληνικού #MeToo το 2021, όταν τρεις ηθοποιοί τον κατήγγειλαν για βιασμό και απόπειρες βιασμού. Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τη δίκη να ξεκινά το 2022.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία του βιασμού λόγω αμφιβολιών, ωστόσο τον έκρινε ένοχο για δύο απόπειρες βιασμού. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη οκτώ ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, κι έτσι ο Φιλιππίδης παρέμεινε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό. Τον Ιούλιο του 2025, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έκρινε τον Πέτρο Φιλιππίδη ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, και αφήνοντάς τον ελεύθερο. Η απόφαση αυτή είναι ομόφωνη και τελεσίδικη.
Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση στον χώρο του θεάτρου και της κοινωνίας, με πολλές γνωστές ηθοποιούς –ανάμεσά τους η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους– να στηρίζουν δημόσια τις καταγγέλλουσες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα αποκάλυψε η παρουσιάστρια και ηθοποιός
«Είχε καρκίνο. Ήταν δυο χρόνια δύσκολα»
Μέσα σε μια δεκαετία έχασε τον παππού της, τη μητέρα της, τη γιαγιά της, τον σύντροφό της και τον πατέρα της
Η συνεργασία μαζί της και η τελευταία φορά που την είδε
Τι αποκάλυψε για τον πρώην σύζυγό της και τι ζητάει πλέον για την ανήλικη κόρη τους
Στόχος επίθεσης το μαγαζί στη Λευκωσία - Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών
Τι είπε στις τηλεοπτικές κάμερες
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η εξομολόγηση για τη ζεστή σχέση με τους γονείς του
Η ηθοποιός αποκαλύπτει την απομόνωση για τον ρόλο και τη συγκλονιστική αληθινή ιστορία
Και το «ευχαριστώ» στους θαυμαστές της για το ενδιαφέρον
Η εξομολόγηση της ηθοποιού για τη δύσκολη επταετία που βίωσε
«Υπήρχε μια κανιβαλιστική διαδικασία»
«Πάντα έλεγα ότι κατάγομαι από τους Αγίους Σαράντα»,
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Η ηθοποιός έδωσε «το παρών» στην ετήσια εκδήλωση του μουσικού στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.