- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τι είπε η Μαρία Σολωμού για την καταλληλότερη ηλικία για να αποκτήσει μία γυναίκα παιδί
Η Μαρία Σολωμού μίλησε ανοιχτά για τη μητρότητα και την ωριμότητα που, όπως υποστηρίζει, χρειάζεται για να μεγαλώσει μια γυναίκα ένα παιδί, τονίζοντας πως η κατάλληλη ηλικία για να γίνει κανείς μητέρα είναι τα 40 και μετά. Σε συζήτηση με την Παναγιώτα Βλαντή στην εκπομπή «Μαρία τη Νύχτα», η ηθοποιός ανέφερε ότι με την ηλικία έρχονται και οι εμπειρίες που βοηθούν τη γυναίκα να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό της, ώστε να πάρει συνειδητά την απόφαση να αποκτήσει παιδί. «Πιστεύω, για εμένα τουλάχιστον, ότι η πιο σωστή ηλικία για να κάνεις παιδί, είναι η γυναίκα να είναι ώριμη, στα 40 και άνω. Για να μην πω 45. Πιστεύω θα ήμουν τελείως άλλη μάνα στην ηλικία που είμαι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Μαρία Σολωμού, που έγινε μητέρα του γιου της Αλέξανδρου στα 30 της, σημείωσε πως σήμερα θα μεγάλωνε το παιδί της με τελείως διαφορετικό τρόπο. Περιέγραψε την περίοδο της εγκυμοσύνης ως μια εποχή γεμάτη άγχος, εξομολογούμενη πως τότε πίστευε ότι είχε ήδη αργήσει να γίνει μητέρα. «Ήμουν αρκετά νέα, τώρα που το σκέφτομαι. Τότε έπαθα τον πρώτο λάθος πανικό, ότι ήμουν μεγάλη για να κάνω παιδί», δήλωσε.
Όπως περιέγραψε, ο φόβος της ηλικίας την οδήγησε σε υπερβολικές αντιδράσεις: «Πήγαινα στον γιατρό και τον παρακάλαγα να μου κάνει ό,τι εξέταση και μάλιστα και αυτήν με την αμνιοπαρακέντηση και μου λέει "παιδάκι μου, είσαι με τα καλά σου;"». Το περιστατικό, όπως είπε, έγινε το 2005 και όχι σε κάποια παλαιότερη εποχή, γεγονός που καταδεικνύει πως το άγχος της ηλικίας δεν γνωρίζει εποχές.
Πλέον, η Μαρία Σολωμού δήλωσε σίγουρη πως η εμπειρία της μητρότητας θα ήταν πολύ διαφορετική. «Δεν είναι το άγχος που σου δίνουν γονείς, φίλοι και οι τριγύρω», είπε, εξηγώντας πως η επιθυμία για παιδί πρέπει να προκύπτει από προσωπική ανάγκη και όχι από κοινωνικές προσδοκίες ή χρονοδιαγράμματα.