Πολιτικη & Οικονομια

Προς την ΕΛΑΣ ο Βασίλης Κόκκαλης - Θέμα ημερών η ένταξή του στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Είχε παραιτηθεί από την έδρα του προ μηνών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προς την ΕΛΑΣ ο Βασίλης Κόκκαλης - Θέμα ημερών η ένταξή του στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα - Είχε παραιτηθεί από την έδρα του προ μηνών

Κοντά στην προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη φέρεται να βρίσκεται ο Βασίλης Κόκκαλης, με τις σχετικές εξελίξεις να αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο πρώην βουλευτής Λάρισας ακολούθησε την πολιτική διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα, αποχωρώντας από τη Βουλή πριν από μερικούς μήνες.

Μετά την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, ο Κόκκαλης επικεντρώθηκε σε εθελοντικές πρωτοβουλίες για την προστασία των καταναλωτών στη Λάρισα. Η αποχώρησή του από την ενεργό κοινοβουλευτική δράση είχε προηγηθεί των πληροφοριών που τον θέλουν να εντάσσεται στο νέο πολιτικό σχήμα.

Η πολιτική του πορεία ξεκίνησε το 2015, όταν εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Στις 5 Νοεμβρίου 2016, κατά τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα, ανέλαβε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέση που αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην κυβερνητική του παρουσία.

Στις 14 Ιανουαρίου 2019 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, ενώ λίγους μήνες αργότερα εξελέγη στη Λάρισα με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Τον Ιούλιο του 2026 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα και παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα.