Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης: Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι ότι υπάρχει αλαζονεία στην κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Αθηναίων και η κριτική για την εικόνα της πόλης σήμερα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης για τα φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Αθηναίων και την κριτική για την εικόνα της πόλης σήμερα

O Κώστας Μπακογιάννης μίλησε σήμερα (30.9) στο Action24 και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι τα φαινόμενα αλαζονείας στην κυβέρνηση όχι απλά είναι υπαρκτά, αλλά «ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι». 

«Η αλαζονεία, δυστυχώς, πολλές φορές, σχετίζεται και είναι ταυτισμένη με την άσκηση εξουσίας» και πρόσθεσε πως: «όσοι έχουμε ασκήσει εξουσία, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, πρέπει να είμαστε δύο και τρεις φορές προσεκτικοί», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης. 

Σε άλλο σημείο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο Αθηναίων στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. «Πρώτα απ' όλα, έχουμε δύο χρόνια μέχρι τις εκλογές. Δεν έχω πάρει ακόμα καμία απόφαση. Ξέρω πολύ καλά αυτή την πόλη και ξέρω πάρα πολύ καλά αυτόν τον δήμο. Και ξέρω ότι η Αθήνα θέλει στομάχι, καρδιά και μυαλό, και στην περίπτωσή μου, αυτά ευθυγραμμίζονται. Μιλάμε για μία μεγάλη προσωπική απόφαση, που πρέπει να συζητήσω με την οικογένειά μου». 

Μπακογιάννης: Η εικόνα της Αθήνας σήμερα αντικατοπτρίζει τις συνέπειες της «αδιαφορίας και της εγκατάλειψης»

Ο κ. Μπακογιάννης ρωτήθηκε ακόμη για τη σημερινή εικόνα της Αθήνας, υποστηρίζοντας η πόλη αντιμετωπίζει τις συνέπειες της «αδιαφορίας και της εγκατάλειψης». «Δυστυχώς αυτό το οποίο βιώνουμε στην πόλη είναι το αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης. Υπάρχει μία Part time αντίληψη για τον Δήμο Αθηναίων, ότι δηλαδή ο Δήμος είναι ένα σκαλοπάτι για το επόμενο, είναι ένας σταθμός, ένα όχημα εκπλήρωσης πολιτικών φιλοδοξιών. Κάθε χρόνο η κατάσταση στην Αθήνα δυσκολεύει. Χρειάζεται σχέδιο, οργάνωση και πάνω απ' όλα θέληση» συμπλήρωσε.