- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τασούλας για τον πυροσβέστη που σκοτώθηκε στη Ρόδο: Βαρύτατο τίμημα στον βωμό του καθήκοντος
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον 52χρονο που έχασε τη ζωή του σε επιχείρηση διάσωσης δύο αναρριχητών
Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του 52χρονου πυροσβέστη στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης δύο τουριστών, εκφράζει ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει λόγο για «βαρύτατο τίμημα» που καταβάλλει για ακόμη μία φορά το Πυροσβεστικό Σώμα κατά την επιτέλεση του καθήκοντος.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, στη δήλωσή του, εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και στους συναδέλφους του, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το Πυροσβεστικό Σώμα για μία ακόμη φορά καταβάλλει βαρύτατο τίμημα στον βωμό της επιτέλεσης του καθήκοντος».
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον αδόκητο θάνατο του πυροσβέστη στην επιχείρηση διάσωσης τουριστών στη Ρόδο», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στο Πυροσβεστικό Σώμα», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Τασούλας.
Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα για την απώλεια του πυροσβέστη στη Ρόδοhttps://t.co/QzLarEAUw1 pic.twitter.com/shmUPeD6Rl
— President GR (@PresidencyGR) September 22, 2026
Η τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (22.09.2026), κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό δύο Ιταλών αναρριχητών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδες σημείο στο φαράγγι της Σιδερίτισσας στη Ρόδο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να προσεγγίσει τους δύο αναρριχητές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 52χρονος πυροσβέστης φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Ο πυροσβέστης εντοπίστηκε από drone που επιχειρούσε στην ευρύτερη περιοχή και ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.
Με εντολή του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.