- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια: Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ
Ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού - Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας
Γεωργιάδης για την επίθεση σε νοσηλεύτρια: Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ
Τη δική του ενημέρωση για την επίθεση που δέχθηκε νοσηλεύτρια στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έδωσε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνοντας ότι εργαζόμενη του νοσοκομείου δέχθηκε επίθεση από ασθενή κατά τη διάρκεια της εφημερίας.
Όπως ανέφερε, το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, μετά την ολοκλήρωση της γενικής εφημερίας της 7ης Αυγούστου. Η ασθενής βρισκόταν σε φορείο και περίμενε να εξεταστεί, όταν, για λόγο που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί, επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια, η οποία εκτελούσε κανονικά τα καθήκοντά της στον χώρο των Επειγόντων.
Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού, η εργαζόμενη υπέστη ξυλοδαρμό, ενώ μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Η ασθενής συνελήφθη και η νοσηλεύτρια προχώρησε στην υποβολή μήνυσης εναντίον της.
Αμέσως μετά την επίθεση, η εργαζόμενη εξετάστηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, έκριναν ότι η κατάστασή της επέτρεπε να αποχωρήσει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στην οικία της. Η διοίκηση του «Ερυθρού Σταυρού» αποφάσισε παράλληλα να της χορηγήσει πενθήμερη άδεια.
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
Ξημερώματα και κατά το πέρας της γενικής εφημερίας του Γ.Ν. Ερυθρός Σταυρός της 7ης Αυγούστου ασθενής που περίμενε στο φορείο για να εξετασθεί, για άγνωστη αιτία επετέθη σε νοσηλεύτρια που εκτελούσε τα καθήκοντα της στα επείγοντα, με αποτέλεσμα να υποστεί ξυλοδαρμό!
Εκλήθη η αστυνομία και συνελήφθη η ασθενής η οποία άσκησε βία και η νοσηλεύτρια υπέβαλε μήνυση!
Η εν λόγω νοσηλεύτρια εξετάσθηκε από τους ιατρούς του νοσοκομείου και εκρίθη ότι μπορεί να αποχωρήσει για την οικία της!
Η διοίκηση με την σειρά της χορήγησε 5 ημέρες αδείας και μετά από συνεννόηση με την ίδια, όσο χρειαστεί για την σωματική και ψυχική της αποκατάσταση! Κάτω τα χέρια από το προσωπικό του ΕΣΥ που και τις ημέρες αυτές που οι περισσότεροι λείπουν για τις διακοπές τους, αυτοί είναι στο καθήκον.
Ξημερώματα και κατά το πέρας της γενικής εφημερίας του Γ.Ν. Ερυθρός Σταυρός της 7ης Αυγούστου ασθενής που περίμενε στο φορείο για να εξετασθεί, για άγνωστη αιτία επετέθη σε νοσηλεύτρια που εκτελούσε τα καθήκοντα της στα επείγοντα, με αποτέλεσμα να υποστεί ξυλοδαρμό!
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 9, 2026
Εκλήθη η…
Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, η ασθενής βρισκόταν πάνω σε φορείο στον χώρο των ιατρείων όταν της ζητήθηκε να κάνει υπομονή, καθώς εκείνη τη στιγμή έπρεπε να προηγηθούν ασθενείς των οποίων η ζωή βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο. Η κατάσταση, ωστόσο, ξέφυγε γρήγορα από κάθε έλεγχο.
Αναλυτικά η ενημέρωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου
«ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΑ. ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.
ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΖΕΙ.
ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΣΘΕΝΗ. ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΕΤΣΙ;
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Μια απαραίτητη διόρθωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό συναδέλφου σήμερα τα ξημερώματα στα επείγοντα του νοσοκομείου ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. στις 6 με 6.30 πρωί.
Το ξύλο από ασθενή έφαγε ειδικευόμενη νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ και τα επείγοντα. Χθες νύκτα έως σήμερα πρωί προσέφερε τις υπηρεσίες της στα επείγοντα.
Επικοινώνησα μαζί της και μου περιέγραψε τη φρίκη πού έζησε. Η ασθενής βρίσκονταν στο φορείο μέσα στα ιατρεία. Οι γιατροί ζήτησαν να περιμένει λίγο για να εξετασθεί γιατί προηγούνταν ασθενείς πουν κινδύνευε η ζωή τους. Σηκώθηκε στοχοποιώντας τη νοσηλεύτρια και προσπάθησε να τη κτυπήσει άσχημα. Την έπιασε από τα μαλλιά τα οποία ξερίζωσε, έριχνε μπουνιές και κτύπησε το κεφάλι της στη πόρτα.
Βγήκε έξω από τη πόρτα του ιατρείου η συνάδελφος την ακολούθησε την ξανάπιασε από τα μαλλιά και πάλι τα ξερίζωσε και την ξανά κτύπησε σε άλλη πόρτα. Είναι πραγματικά πολύ τυχερή η συνάδελφος που δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό επικίνδυνο ακόμη και για τη ζωή της.
Η ασθενής προσπάθησε να τη σκοτώσει.
Ακριβώς εκεί υπήρχαν δύο φύλακες οι οποίοι παρ ότι τους ζητήθηκε δεν βοήθησαν γιατί απαγορεύεται η σωματική επαφή με ασθενή. Η συνάδελφος έτρωγε ξύλο κινδύνευε να τη σκοτώσουν και οι φύλακες παρακολουθούσαν ως θεατές. Απαγορεύεται η σωματική επαφή με ασθενή επιβάλει το πρωτόκολλο.
Και τότε σε τι μας προστατεύουν; Μπορούν λοιπόν οι εταιρείες φύλαξης να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού;
Γι αυτό ζητάμε τη σύσταση του ειδικού σώματος της αστυνομίας του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που υπήρχε στο παρελθόν και ακόμη υπηρετούν ελάχιστοι( οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν).
Aπο τύχη ζει η συνάδελφος Τη γλύτωσε με καρούμπαλα στο κεφάλι και πολύ τρόμο.
Επικοινώνησε ο διοικητής του νοσοκομείου μαζί της σήμερα και τις χορήγησε πέντε ημέρες άδεια και όσο χρειαστεί προκειμένου να ξεπεράσει το σοκ τους τραυματισμούς που υπέστη. Μπράβο του. Γιαννάκος»