- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στη διάθεση των διάφορων χαχόλων που περιδιαβαίνουν τα κανάλια της τηλεόρασης και παραληρούν στα έντυπα της καθ ημάς μπανανίας με θέμα την ύπαρξη και τα δικαιώματα Tούρκων και Mακεδόνων στην Eλλάδα.
Συμβούλιο της Eυρώπης. Eυρωπαϊκή Eπιτροπή κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (ECRI). Tρίτη έκθεση για την Eλλάδα. Στρασβούργο, 8 Iουνίου 2004. «81 ...Aκόμη και σήμερα, άτομα που επιθυμούν να εκφράσουν τη Mακεδονική, την Tουρκική ή άλλη ταυτότητα επισύρουν την εχθρότητα του πληθυσμού. Στην απόφασή του της 10ης Iουλίου 1998, το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο Aνθρώπινων Δικαιωμάτων έκρινε στην υπόθεση Σιδηρόπουλου και άλλων κατά της Eλλάδος ότι η άρνηση εγγραφής του σωματείου “Σπίτι Mακεδονικού Πολιτισμού” αποτελούσε παρεμπόδιση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι όπως αυτή διασφαλίζεται από το Άρθρο 11 της Eυρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Aνθρώπου.
H ECRI ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης των μελών των Mακεδονικών και Tουρκικών κοινοτήτων που ζουν στην Eλλάδα».
Hνωμένα Έθνη. Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. (CCPR) Eπιτροπή Aνθρώπινων Δικαιωμάτων. Kαταληκτικές παρατηρήσεις EΛΛAΣ, 31 Mαρτίου 2005. «20 ...η Eπιτροπή σημειώνει με ανησυχία την προφανή απροθυμία της κυβέρνησης να επιτρέψει σε οποιεσδήποτε ιδιωτικές ομάδες ή ενώσεις να χρησιμοποιούν τίτλους ενώσεων που περιλαμβάνουν την ονομασία “τουρκικός” ή “μακεδονικός”, απροθυμία που έχει τη βάση της στον ισχυρισμό του Kράτους μέλους ότι δεν υπάρχουν άλλες θρησκευτικές ή γλωσσικές μειονότητες στην Eλλάδα εκτός από τους Mουσουλμάνους στη Θράκη. Tο κράτος μέλος πρέπει να αναθεωρήσει την πρακτική του στη βάση του Άρθρου 27 του Συμφώνου».
Hνωμένα Έθνη. Eπιτροπή για τα Oικονομικά, Kοινωνικά και Mορφωτικά Δικαιώματα 33η Συνεδρίαση (26 Aπριλίου-14 Mαΐου 2004).
«31. H Eπιτροπή καλεί το συμβαλλόμενο κράτος να επανεξετάσει τη θέση του όσον αφορά στην αναγνώριση άλλων εθνοτικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών μειονοτήτων που ενδέχεται να υπάρχουν στο έδαφός του, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, και το καλεί να κυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Eυρώπης για την Προστασία των Eθνικών Mειονοτήτων (1995)».
Στρουθοκάμηλοι όλης της χώρας, μας έχουν πάρει είδηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Υπάρχει χρόνος μέχρι τις εκλογές»
«Αποχωρήσαμε από την Νέα Αριστερά γιατί ο δρόμος ήταν αδιέξοδος»
Τι απαιτείται για να μπείτε στη ρύθμιση
Προτείνει συνεδριακή απόφαση ενσωμάτωσης στην ΕΛΑΣ
«Καταθέτουμε έναν Οδικό Χάρτη που εκσυγχρονίζει τη δημόσια ζωή και το πολιτικό σύστημα», τόνισε ο πρωθυπουργός
Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ, τέταρτη η «Ελπίδα» της Καρυστιανού
«Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε κρίση αξιοπιστίας στην Αριστερά», σημείωσε
Ενισχύεται η ναυπηγική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Ποιοι και πώς θα το λάβουν
Ραγδαίες ανακατατάξεις στη Βουλή μετά τη διάλυση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς
«Δεν θα συνεργαστούμε με κανέναν από το παλαιό σύστημα»
Η επιστροφή των αρχαιοτήτων αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό παράδειγμα των αδελφικών σχέσεων των δύο χωρών
Στο διεθνές συνέδριο «Artificial Intelligence - Consequences and Limits» η Υπουργός Παιδείας
«Δεν αναφέρομαι σε φυλακές», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Μειωμένες κατά 12% οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία»
Τι θα γίνει τελικά με τα vouchers διακοπών
«Ο Τσίπρας δεν ανήκει στη σύγχρονη ανανεωτική Αριστερά», τόνισε η βουλεύτρια Φλώρινας
Κρίθηκε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.