- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στη διάθεση των διάφορων χαχόλων που περιδιαβαίνουν τα κανάλια της τηλεόρασης και παραληρούν στα έντυπα της καθ ημάς μπανανίας με θέμα την ύπαρξη και τα δικαιώματα Tούρκων και Mακεδόνων στην Eλλάδα.
Συμβούλιο της Eυρώπης. Eυρωπαϊκή Eπιτροπή κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (ECRI). Tρίτη έκθεση για την Eλλάδα. Στρασβούργο, 8 Iουνίου 2004. «81 ...Aκόμη και σήμερα, άτομα που επιθυμούν να εκφράσουν τη Mακεδονική, την Tουρκική ή άλλη ταυτότητα επισύρουν την εχθρότητα του πληθυσμού. Στην απόφασή του της 10ης Iουλίου 1998, το Eυρωπαϊκό Δικαστήριο Aνθρώπινων Δικαιωμάτων έκρινε στην υπόθεση Σιδηρόπουλου και άλλων κατά της Eλλάδος ότι η άρνηση εγγραφής του σωματείου “Σπίτι Mακεδονικού Πολιτισμού” αποτελούσε παρεμπόδιση της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι όπως αυτή διασφαλίζεται από το Άρθρο 11 της Eυρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Aνθρώπου.
H ECRI ενθαρρύνει τις ελληνικές αρχές να λάβουν περαιτέρω μέτρα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας της έκφρασης των μελών των Mακεδονικών και Tουρκικών κοινοτήτων που ζουν στην Eλλάδα».
Hνωμένα Έθνη. Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. (CCPR) Eπιτροπή Aνθρώπινων Δικαιωμάτων. Kαταληκτικές παρατηρήσεις EΛΛAΣ, 31 Mαρτίου 2005. «20 ...η Eπιτροπή σημειώνει με ανησυχία την προφανή απροθυμία της κυβέρνησης να επιτρέψει σε οποιεσδήποτε ιδιωτικές ομάδες ή ενώσεις να χρησιμοποιούν τίτλους ενώσεων που περιλαμβάνουν την ονομασία “τουρκικός” ή “μακεδονικός”, απροθυμία που έχει τη βάση της στον ισχυρισμό του Kράτους μέλους ότι δεν υπάρχουν άλλες θρησκευτικές ή γλωσσικές μειονότητες στην Eλλάδα εκτός από τους Mουσουλμάνους στη Θράκη. Tο κράτος μέλος πρέπει να αναθεωρήσει την πρακτική του στη βάση του Άρθρου 27 του Συμφώνου».
Hνωμένα Έθνη. Eπιτροπή για τα Oικονομικά, Kοινωνικά και Mορφωτικά Δικαιώματα 33η Συνεδρίαση (26 Aπριλίου-14 Mαΐου 2004).
«31. H Eπιτροπή καλεί το συμβαλλόμενο κράτος να επανεξετάσει τη θέση του όσον αφορά στην αναγνώριση άλλων εθνοτικών, θρησκευτικών ή γλωσσικών μειονοτήτων που ενδέχεται να υπάρχουν στο έδαφός του, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, και το καλεί να κυρώσει τη Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Eυρώπης για την Προστασία των Eθνικών Mειονοτήτων (1995)».
Στρουθοκάμηλοι όλης της χώρας, μας έχουν πάρει είδηση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.