- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κικίλιας: 44 νέα οχήματα τύπου Pick-Up για το Λιμενικό
«Η ενίσχυση του Λ.Σ. και η ασφάλεια του πολίτη είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας»
Τα νέα οχήματα τύπου Pick-Up, μοντέλου Ford Ranger και ισχύος 170 ίππων, φέρουν δυνατότητα επιλεκτικής κίνησης και στους τέσσερις τροχούς
Στην παραλαβή 44 νέων οχημάτων προχώρησε σήμερα στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, τα οποία θα κατανεμηθούν άμεσα σε Λιμενικές Αρχές ανά την επικράτεια, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας του Λιμενικού Σώματος σε όλη τη χώρα.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία μου στη σημερινή εκδήλωση παραλαβής και ένταξης των νέων οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το σύνολο των οχημάτων που παραλαμβάνει σήμερα το Λιμενικό Σώμα αποτελεί κομμάτι του "ΑΙΓΙΣ", του οποίου ο ίδιος εκκίνησε τις προκηρύξεις και τις συμβασιοποιήσεις των έργων, ως υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
«Η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος και η ασφάλεια του πολίτη, έχουν κεντρική θέση στην πολιτική μας. Αυτή η προτεραιότητα αποδεικνύει στην πράξη ότι σύγχρονα μέσα, κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη και ουσιαστική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων μπορεί να οδηγήσουν σε αναβάθμιση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας του Λιμενικού Σώματος. Δεσμεύτηκα στον πρωθυπουργό και στον ελληνικό λαό ότι το τεράστιο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ που αφορά την Πολιτική Προστασία, το Λιμενικό Σώμα, την Προστασία του Πολίτη, το ΕΚΑΒ κλπ θα υλοποιηθεί και υλοποιήθηκε, όπως βλέπετε, στο ακέραιο, με διαδικασίες οι οποίες ήταν διαυγείς, επιτυχημένες και τώρα παραδίδονται σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο ΕΚΑΒ, όλα αυτά τα οποία σχεδιάσαμε από κοινού και υλοποιήσαμε».
Όπως επισήμανε: «Προχωράμε στο ΑΙΓΙΣ 2, ώστε το Λιμενικό Σώμα να προμηθευτεί πλοία ανοιχτής θαλάσσης, καταδιωκτικά σκάφη, μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια, εναέρια drones, συστήματα επιτήρησης, το VTMIS και το ΕΣΟΘΕ», προσθέτοντας ότι το Λιμενικό Σώμα και το υπουργείο «έχουν την ανάγκη ενός σύγχρονου θαλάμου επιχειρήσεων -και ο σχετικός διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα- που με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και όλων των νέων μέσων που απαιτούνται, θα μπορούμε να ανταποκρινόμαστε ακόμα καλύτερα στις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες και με τις νέες τεχνολογίες να ελέγχουμε τα λιμάνια μας, να αστυνομεύουμε την ΑΟΖ και αύριο τα θαλάσσια πάρκα και τα υποθαλάσσια καλώδια, καθώς και να αντιμετωπίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την παράνομη αλιεία, να προστατεύουμε τις θάλασσές μας από περιβαλλοντικές μολύνσεις κ.οκ.».
«Όλα αυτά θα προχωρήσουν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, έτσι ώστε «παράλληλα με τις προσλήψεις αντρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος που κάνουμε, να ξέρουν οι νησιώτες μας, να ξέρουν οι Έλληνες, να ξέρει όλος ο κόσμος ότι είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε εκεί για να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε με όλα τα μέσα τα οποία απαιτούνται. Θα κάνουμε ξανά τη δουλειά με αποτελεσματικότητα, σοβαρότητα, διαυγείς διαδικασίες και στο τέλος, θα έχει το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, όλα αυτά τα μέσα για την υπεράσπιση της πατρίδας μας».
Τα νέα οχήματα τύπου Pick-Up, μοντέλου Ford Ranger και ισχύος 170 ίππων, φέρουν δυνατότητα επιλεκτικής κίνησης και στους τέσσερις τροχούς, με εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου, μεγάλη ικανότητα φόρτωσης και ελκτικής δύναμης, παρέχοντας παράλληλα υψηλά επίπεδα άνεσης, σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας κίνησης. Τα οχήματα επιβατικού τύπου, μοντέλου Opel Astra και ισχύος 130 ίππων, χαρακτηρίζονται για τα υψηλά επίπεδα άνεσης και τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας κίνησης, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς κίνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιος ζήτησε τους ελέγχους και πότε;
Με αφορμή τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας
Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη Ρούμπιο στην Ελλάδα
Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη απόφαση
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε Τραμπ και Ρούμπιο»
Η αθέατη πλευρά μιας διπλωματικής θητείας
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανίδα πρέσβης είχε ζητήσει 100.000 δολάρια από δωρητή
Πού οφειλόταν η καθυστέρηση στην εξέλιξη του προγράμματος
Eγκαινίασε τη Σχολή Μη Επανδρωμένων και Αυτονόμων Συστημάτων Θάλασσας στο «ΚΕ ΠΑΛΑΣΚΑΣ»
Παρουσίαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη Μιλένα Αποστολάκη - Ευθεία σύγκριση με την κυβέρνηση
Οι σύντροφοι της Χαριλάου Τρικούπη πήραν ένα άρθρο γνώμης που απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό και του χάρισαν πανελλήνια επιτυχία
Πυρά από τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων στη νυν δημοτική αρχή
Η συνομιλία με τους συντελεστές
Είχε αποχωρήσει τον Ιούλιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Τι προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος
Τι αναφέρει ο συντονιστής ομάδας εργασίας για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα
Με αφορμή τις εξελίξεις στα δυο κόμματα
Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η σημερινή εικόνα της Γραμμής 1 είναι προβληματική
Τι είπε για στέγαση και ενεργειακή κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.