- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χρυσοχοΐδης για Άργος: Η αστυνομία έχει καθήκον να συλλαμβάνει δολοφόνους, όχι να σκοτώνει παιδιά
«Υπερέβαλαν και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή» - Τι είπε για τους συλληφθέντες της επίθεσης στη Μarfin
Χρυσοχοΐδης για Άργος: Η αστυνομία έχει καθήκον να συλλαμβάνει δολοφόνους, όχι να σκοτώνει παιδιά
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιχείρησε να βάλει τέλος στις πληροφορίες και τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υπόθεση της φονικής επίθεσης στη Marfin και ειδικότερα με τον ισχυρισμό ότι ένα ανώνυμο email αποτέλεσε το στοιχείο που οδήγησε στις συλλήψεις.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε τις σχετικές αναφορές «μυθεύματα» και «σενάρια», επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε έπειτα από μια πολυετή, οργανωμένη και συστηματική αστυνομική έρευνα.
Αναφερόμενος στην πορεία της έρευνας για τη Marfin, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε ότι η συγκέντρωση και αξιολόγηση των στοιχείων ξεκίνησε το 2019. Όπως ανέφερε, αποχώρησε από το υπουργείο το 2020 και, μετά την επιστροφή του το 2024, η δικογραφία ανατέθηκε στο ελληνικό FBI και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Τόνισε ότι η πρόοδος της υπόθεσης δεν οφείλεται σε κάποιο email, αλλά στη δουλειά των αστυνομικών που επανεξέτασαν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα.
Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο περιστατικό στο Άργος, ξεκαθαρίζοντας πως η συμπεριφορά των αστυνομικών δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ότι η υπόθεση θα εξεταστεί πλέον από την ποινική Δικαιοσύνη. «Η Αστυνομία έχει ως αποστολή να συλλαμβάνει τους δολοφόνους, όχι να σκοτώνει παιδιά. Εδώ οι αστυνομικοί δεν λειτούργησαν σωστά. Υπερέβαλαν και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή», ανέφερε, προσθέτοντας πως πρόκειται για μια πράξη που «όχι μόνο δεν έπρεπε να γίνει, αλλά θα κριθεί από τα ποινικά δικαστήρια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν δολοφονείτε εμάς, αυτά δολοφονείτε»
«Υπάρχουν στελέχη του κόμματος του κυρίου Τσίπρα που είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τοξικός» σημείωσε ο βουλευτής
Τα κριτήρια για άγαμους και έγγαμους
«Υπερέβαλαν και χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή» - Τι είπε για τους συλληφθέντες της επίθεσης στη Μarfin
Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πληρωμών
Η υφυπουργός περιέγραψε την επίθεση στο σπίτι και το πολιτικό της γραφείο
«Η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου σηματοδοτεί την επιλογή της ΕΛΑΣ για ένα νέο μοντέλο πολιτικής συμμετοχής»
Μέχρι πότε θα διαρκέσουν - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
Ανάμεσα στην οικονομική πίεση και στη διατήρηση της ψυχικής υγείας, οι Έλληνες συνεχίζουν να ταξιδεύουν
Κατά τη λειτουργία τέθηκε σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου
Επίθεση στο πολιτικό γραφείο και στην κατοικία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου
Η ώρα που μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Ο Θεός μου έκανε δώρο και μου έστειλε μια προειδοποίηση»
Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και ωραίες φωτογραφίες
«Η Σέβη έχει μάθει σε όλη της τη ζωή να μην φοβάται και δίνει το παράδειγμα για όλους μας»
Η πρώτη αντίδραση της υφυπουργού για τα απειλητικά συνθήματα στο πολιτικό της γραφείο
«Ακυβερνησία δεν υπάρχει - υπάρχει απλώς δυστοκία στη δημιουργία κυβερνήσεων», λέει ο Στάθης Καλύβας
Τι ισχύει με τη μηνιαία δόση, αναλυτικά παραδείγματα
Τι είπε για τους συλληφθέντες στην υπόθεση της Βάγιας Νέστορα
Τι ισχύει με την έκπτωση 2%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.