- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Παραίτηση Φάμελλου ζητά εκ νέου ο Πολάκης: «Θα είμαι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Παραίτηση Φάμελλου ζητά εκ νέου ο Παύλος Πολάκης - Εξέφρασε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος
Την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης, μιλώντας στη Naftemporiki TV. Ο ίδιος δήλωσε υποψήφιος για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καταγγέλλοντας «προσωπική ανεπάρκεια» και «κομματική υποτέλεια».
Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε πρωτοφανή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι κάτι πρωτοφανές στα πολιτικά χρονικά αυτό που ζούμε. Να υπάρχει πρόεδρος κόμματος και μία απόφαση Κεντρικής Επιτροπής που λέει “θα στηρίξουμε ένα άλλο κόμμα”. Αυτό δείχνει μία κατάσταση προσωπικής ανεπάρκειας και κομματικής υποτέλειας του Σωκράτη Φάμελλου. Την εκλογή του τη χάρισα γιατί δεν πήγα στον δεύτερο γύρο, προκειμένου να υπάρξει ενότητα. Η εντολή που είχε πάρει ήταν ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και του προοδευτικού χώρου, όχι να πούμε ότι κλείνουμε το μαγαζί», ανέφερε.
Στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανακάμψει δημοσκοπικά, εφόσον αλλάξει η ηγεσία του: «Το γεγονός ότι έχουμε ακόμη 1,5%-2%, ενώ ο αρχηγός του κόμματος λέει ότι στηρίζει άλλο κόμμα, είναι εντυπωσιακό. Αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει και εκπέμψει μήνυμα για βαθιές αλλαγές, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι σε αυτά τα ποσοστά, θα είναι σε πολύ υψηλότερα ποσοστά. Το δυναμικό της Αριστεράς υπάρχει και περιμένει», είπε.
Ακολούθως, παρουσίασε τις κινήσεις που, κατά την άποψή του, πρέπει να γίνουν άμεσα. «Πρώτον, πρέπει να επιστρέψω άμεσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, η Κεντρική Επιτροπή πρέπει να πάρει μία απόφαση που να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαλύεται, αλλά θα ηγηθεί μίας προσπάθειας συμπόρευσης με συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο. Να αναιρέσει την απόφαση αυτοδιάλυσης».
«Τρίτον, πρέπει να παραιτηθεί ο Φάμελλος και να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Εγώ σε μία τέτοια διαδικασία βάζω υποψηφιότητα», δήλωσε.